Mielipiteet

Tervetuloa demokratiaan, perussuomalaiset!

Perussuomalaisten puheenjohtaja on Jussi Halla-aho. Kuva: Riku Hasari
Perussuomalaisten puheenjohtaja on Jussi Halla-aho. Kuva: Riku Hasari

Nimimerkkikirjoitteluun vastaaminen muistuttaa varjonyrkkeilyä, mutta pitää nyt sitäkin hiukan reistata. Lauantain Lyhyet-palstalla kommentoitiin kolumnejani sen verran tyrnästi, että lyhyt palaute on mielestäni paikallaan.

Nimimerkki Kyllä kansa tietää väitti, että perussuomalaisia mollataan ja vainotaan lehdissä ja että kirjoitukseni ovat tässä suhteessa pahimmasta päästä. (FL 14.11.)

Sinällään perussuomalaisten uhriutumisessa ei ole mitään uutta, koska puolueen johtokin sitä tavan takaa harjoittaa. Perusteita sille on vaikeampi löytää.

Perussuomalaiset on puolueena kohtalaisen uusi ja tällä hetkellä oppositiossa. Ei puolue kuitenkaan niiden perusteella tarvitse eikä ansaitse mitään erityisasemaa.

Vaalien perusteella PS on vakiinnuttanut aseman suurimpien puolueidemme joukossa. Mielipidemittausten perusteella se on tällä hetkellä toiseksi suosituin puolue ja tavoittelee seuraavissa vaaleissa pääministeripuolueen asemaa.

Kansanvaltaiseen menoon kuuluu, että puolueiden edesottamuksia voidaan arvioida ja arvostella tarvittaessa reippainkin sanankääntein. Sen vuoksi kehotan perussuomalaisia tulemaan rohkeasti ulos marttyyrikuplastaan ja totuttelemaan demokraattiseen elämänmenoon.

Onneksi Suomessa on laaja ja lailla turvattu sananvapaus. Toisin on esimerkiksi Unkarissa, jossa johtava populistinen puolue on merkittävästi rajoittanut kansalaistensa mielipiteiden ilmaisua.

Kannatan avointa keskustelua. Olisi kuitenkin reilumpaa, että henkilöön kohdistuva arvostelu tuotaisiin julki omalla nimellä.

Uusimmat

Fingerpori

comic