Mielipiteet

Tietävätkö päättäjämmekään?

Pääministeri Sipilä kehotti puheessaan eurooppalaisten arvojen seminaarissa suomalaisia miettimään omia arvojamme ja tutustumaan islamin arvoihin, kun ”islaminuskoisten määrä Euroopassa kuitenkin kasvaa” (Iltalehti.fi 21.11.2017). Arvojen vertailua ei ainakaan mediassa ole näkynyt.

Presidenttiehdokas Torvalds ehdotti islamin uudistamisen aloittamista hyväksymällä imaameiksi vain yliopistokoulutuksen saaneita (Yle 10.1.). Islamilaisen yliopiston käyneistä imaameista ei valitettavasti ole pulaa. Tällä vaatimuksella voisimme saada vaikkapa Isisin johtajan, teologian tohtori Bakr al-Bagdadin vetämään perjantairukouksia Suomeen.

Islamin pyhät tekstit uhkuvat vihaa ja väkivaltaa toisuskoisia kohtaan. Vasta tämän totuuden myöntämisestä voidaan aloittaa länsimaihin sopivan islamin muodostaminen. Mutta kuten Trump sanoi puhuessaan 50 muslimimaan johtajalle: ”Teidän asianne on poistaa terrorin elementit islamista”. Lännen tehtävä on tukea maltillisia muslimeja (Mekka-muslimeja), islamin uudistajia ja ex-muslimeja, jotka kaikki ovat Medina-muslimien vaaravyöhykkeessä. Eurooppa on monien ikävien kokemusten kautta päätynyt uskonnonvapauteen, johon sisältyy myös oikeus valita ateismi tai kääntyminen mihin tahansa uskontoon. Suomessa on sanonta ”kaveria ei jätetä”. Islamissa on laki, josta kaikki islamin lakikoulukunnat ovat yhtä mieltä: ”Kaveria ei jätetä henkiin – jos hän hylkää uskontonsa”. Jokainen voi varmistaa asian vaikkapa Mellunmäen imaamin sanomana Youtubesta (A2 islam-ilta, 2013).

Euroopassa ei panna rangaistusta täytäntöön kuten Saudi-Arabiassa, Iranissa tai Pakistanissa. On kuitenkin huomattava, että meillä on nyt maassamme ”uskonto”, joka muistuttaa tältä osin enemmän mafiaa kuin vaikkapa kristinuskoa. Sipilä totesi aiemmin A-studiossa (Pitääkö islamia pelätä): ”Ei kenenkään uskontoa pidä pelätä”. Euroopan ex-muslimit tietävät, että on syytä pelätä ja monilla onkin ympärivuorokautinen poliisivartiointi. Tätä lakia käytetään myös, kun täytyy suostutella maltillinen Mekka-muslimi yhteisen asian taakse. Uskonnon hylkääjäksi leimautuminen on pelottava vaihtoehto.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic