Mielipiteet

Tietoa Tammelan kouluasioista

Ymmärtääkseni Heikki Pietilä (mielipide 27.3.2020) on aiempi kesäasukas, vastikään paikkakunnalle muuttanut ja saanut ilmeisesti tietonsa pääasiassa muiden henkilöiden kautta. Sitä en tiedä, minkä alan tohtori hän on, viittaus otsikkonsa sisäilmatohtoreihin.

Itse asiassa Pietilän kirjoitus osoitti oman aiemman kirjoitukseni olettamukset erittäin oikeiksi. Pietilä kirjoittaa Tammelan koulukeskuksesta juuri samaan tapaan kuin kirjoituksessani mainitsemani Tuovinen-Vahtila -työryhmän ”selvitys” Norrintie 4:n eli entisen FAI:n kiinteistöstä. Pietilä kirjoittaa rakennuksesta ulkoisesti ja suurpiirteisesti havainnoimalla, asioita yleistämällä ja täysin asianomaista kiinteistöä huoltaneisiin tahoihin yhteyttä ottamatta. Juuri näin populistisesti toimitaan.

On suorastaan Tammelan kunnan kiinteistötoimen halveerausta esittää, että vuosikausia rakennuksessa vaivannut viemärinhajuongelma olisi ollut ratkaistavissa viemärikalusteiden tiivisteiden uusimisella. Kas kun ei ole tullut mieleen kenellekään ammattilaiselle.

Samoin Pietilä vähättelee sisäilmaongelmia verraten tilannetta muihin maamme rakennuksiin. Ei se muuta tosiasiaa, että useat oppilaat ja henkilökunnan edustajat oireilevat rakennuksessa ja asialle olisi jotain tehtävä. Pari pintaremonttia on jo tehty ja osa tiloista on asetettu käyttökieltoon.

Syy miksi nostamme esiin sisäilma-asioiden ongelmat, johtuu juuri teidän tapaisten asioihin vaikuttamaan pyrkivien tavasta estää kaikki edistys. Teille tärkeää on nykytilanteen säilyttäminen eli Tammelan kunnalle liian suuren palveluverkon ylläpitäminen. Mikään ei mielestänne saa muuttua vaikka syömävelkaannumme päivä päivältä. 2019 tilinpäätös osoittaa yli 2,18 miljoonan alijäämää, vaikkemme ole investoineet kuin säästeliäimmän kautta kirjastoon.

En tiedä, mistä Pietilän opettajainho kumpuaa, en ainakaan itse ole hänen vuosikertaansa opettanut. Pieni oikaisu tässäkin Pietilän tietoihin, Tammelan valtuustossa ja lautakunnissa on tasan kaksi opettajaa mukana veronmaksajien heidät sinne äänestäneinä. Päivi Sotka ei ole mukana, eikä kumpikaan mukana olevista ole Tammelan palkkalistoilla. Pietilän mielestä ei ole hyvä, jos yksi ammattikunta on liian voimakkaasti mukana kunnallisessa päätöksenteossa.

Ilmeisesti olisi helpompi hallita kouluasioita, jos ei olisi ammattilaisia puuttumassa asioihin.

Heikki Pietilän edustaman kuntalaisaloitteen laskelmat ja remonttien lopputulokset ovat vähintäänkin tuulesta temmattuja. Eikä perusteena käytetty huoli Tammelan taloudellisesta tilanteesta vakuuta, kun tähän mennessä ryhmittymällä ei ole ollut sillä mitään väliä. Lisäaikaa omille kai silläkin tavoitellaan.

Tulevista vaaleista minäkin odotan suuria muutoksia päättäjien suhteen, ei Tammela nykyisillä kauaa itsenäinen ole. Ja vielä lyhemmän aikaa, jos Pietilän toivomia tulee lisää.

Uusimmat

Fingerpori

comic