Mielipiteet

Tietotekniikka, renki vai isäntä? - Mitä enemmän on tietotekniikkaa tarjolla, sitä enemmän on mahdollisuuksia virheisiin

Tietotekniikka altistaa myös väärinkäytöksiin. Kuva: Kati Laukkanen, Soile Toivonen
Tietotekniikka altistaa myös väärinkäytöksiin. Kuva: Kati Laukkanen, Soile Toivonen

Ihmisiltä puuttuu nykyaikana oikeanlainen hengellinen yhteys ja siksi vallan on päässyt salakavalasti kaappaamaan bittiavaruudessa väijyvät pahuuden voimat. Sanotaanko sitä verkkokalastamiseksi? Miltei päivittäin saamme mediasta lukea tai kuulla surullisia tarinoita mm. käräjöintejä, petkutuksia, tiedonkalastelua, vakoilua, kiristyksiä jne. Tietotekniikka on hyvä työkalu tai renki, mutta huonosti johdettuna se johdattaa meidät väärälle tielle pois oikealta tieltä.

Mitä enemmän on tietotekniikkaa tarjolla ja käytettävissä, sitä enemmän on mahdollisuuksia virheisiin. Nykyään ihminen kuvittelee olevansa luomakunnan kruunu ja hallitsevansa kaiken jopa luulee omistavansa koko Euroopan. Moni kuitenkin on korkealta pudonnut ja havainnut, ettei ollutkaan täydellinen. Täydellisiä emme ole emmekä tule, se on totuus.

Täydellisiä eivät ole mitkään koneetkaan, sillä nekin ovat ihmisten suunnittelemia rakennelmia. Hyvin lyhyessä ajassa maailma on muuttunut, kun aina pyritään saavuttamaan lyhyessä ajassa kiihtyvyysajojen tapaan 0-100 km/tunnissa yhä nopeammin, voimakkaammin ja korkeammalle. Kiihtyvyyden tietoverkon kehityskaaresta kertoo mm. 3G, 4G ja nyt mennään 5G:ssä ja numerot ei jatkossa ikinä lopu, ei ainakaan minun elinaikana.

On sanonta, että alastulo on aina varma, mutta nousukiito ei ole varma, sillä olen vain nähnyt puista putoavia omenoita, mutta en puun oksille nousevia!

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic