Mielipiteet

Tilastot varoittavat törmäyskurssista

Suomessa lakkoillaan paljon enemmän kuin viisaissa naapureissamme Ruotsissa ja Norjassa, mikä näkyy siinä, että häviämme vientimarkkinoilla ja tuotannon siirtymisenä pois maastamme. Ranska sentään on vielä edellämme kilpailtaessa työlakkojen määrästä Euroopassa.

Muutamissa muissakin asioissa olemme hopeasijalla Euroopassa. Slovakian jälkeen suomalaisilla on eniten maksuhäiriömerkintöjä. Myös rahapelien pelaamisessa saamme hopeasijan: irlantilaisten jälkeen pelaamme eniten hedelmäpelejä, lottoa yms. ”uhkapelejä”. Vain totopelivaihdot ovat pienentyneet Suomessa, mutta Ruotsissa kasvavat. Valtion velan määrässäkin lähenemme kovaa vauhtia mitalisijoja. Kreikka on selvä ykkönen, mutta huomioiden mahdollisuutemme maksaa velkamme tulevaisuudessa pois, olemme korkealla eurooppalaisessa velkaantumiskilpailussa.

Ykkösiä olisimme varmasti valtion omaisuuden myynnissä ulkomaalaisille keinottelijoille ja rahastajille. Huolestuttavasti olemme väärissä asioissa Euroopan tilastohuippua, eikä asioita korjata, vaikka huomautuksia satelee niin EU:lta, OECD:lta kuin kotoiselta valtiontalouden arviointineuvostoltakin.

Nummisuutareitten lukkarin koulussa aikoinaan veljekset yrittivät opetella lukemaan, mutta pakenivatko he rikkinäisestä ikkunasta maailmalle L -niin kuin lakko -kirjaimen kohdalla… Näyttää siltä, että nyky-Suomessa päättäjät ovat yrittäneet kansalliseepoksen aapista tavata, mutta opinnot ovat seisahtaneet L-kirjaimen kohdalle! Käykö niin, että ajatamme Suomea ilman turvatyynyä päin seinää ja törmäyksestä henkiin jääneet matkustajat pötkivät rikkinäisestä ikkunasta maailmalle pakoon?

Tiedettä pukkaa mediasta kuin tilastokeskuksen sivuja selailemalla sekä päättelemällä paikataan sivistykseen syntyneitä keilailutermisiä aukkoja! Biljardipeleissäkin pärjää, kun käyttää 80% aivotyöskentelyä ja vain 20% tarvitaan tarkkuuden taitoa ja pallot ohjautuvat sinne, minne halutaan niiden menevän! Politiikassakin on paljon palloja näkyvillä ja edellä mainituilla opeiilla kotimaiset pallot ohjatuvat omiin taskuihin, mutta ei vieraisiin!

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic