Mielipiteet

Tilastotieteen kertomaa

1970-luvulla tilastotieteilijät tekivät tilastoja väkiluvustamme selvittääkseen, kuinka moni tekee todella töitä Suomessa. Jos nyt tehdään samanlainen selvitys, niin lopputulos on tarkalleen ihan sama.

Ja näin se matemaattinen tilastotiede harhauttaa, kun 5,5 miljoonan väkiluvustamme vähennetään tilastotieteeseen tilastoituja väkimääriä. Lapset, koululaiset, nykyiset opiskelijat ja ikuiset opiskelijat, korkea- kuin ammattikorkeakoululaiset, puolustusvoimissa olevat, kotirouvat ja herrat, lastenkodeissa, sairaaloissa, vankiloissa ja vanhainkodeissa olevat, työttömät, eläkeläiset, suojatyöpaikoissa olevat kuten virastoissa kuin eduskunnissa edustajat avustajineen, siipiveikot-sisaret, valeammatin harjoittajat, veroparatiisissa olijat, neuvokset, miljonäärit jne. ja lista on tosi pitkä. Lopputulos miinustuslaskelmassani sain jäännöksen, että vain kaksi tekee Suomessa töitä ja ne ovat sinä ja minä ja nyt on ryhdistäytyä enemmän!

Näin tilastotieteillä saadaan harhaisat arvot, jotka noudattelevat tunnettua lorua: Entten tentten teelikamentten…!

Nykyään näistä on vedetty johtopäätös, että työvoimaa tarvitaan lisää ulkomailta, mutta ei samaa sääntoä 1970-luvulla toteutettu ja hyvin pärjättiin silloin olevalla työvoimahenkilöstöllä! Nyt vain on simmut aukaistava ja korjattava se taittovirhe siitä vikakaavioprosessista, joka nyt tuli esiin kuluneen 50 vuoden jälkeen.

On myös huomioitava, että nyt tietotekniikka automaatioineen on tekemässä työtä tauotta ja mutta ei robotit pimeitä töitä tee pimeässäkään!

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti