Mielipiteet

Toinen rokotus – Opin kokemuksesta sen, että yksin asuessa puhelin pitäisi olla käden ulottuvilla

Puhelin kannattaa pitää käden ulottuvilla. Kuva: Terho Aalto
Puhelin kannattaa pitää käden ulottuvilla. Kuva: Terho Aalto

Olen 81 ja normaalikuntoinen. Kävelin kolmen kilometrin rokotusmatkan. Rokottaja varoitti, että voi tulla lämpöä ja huimausta.

Ensimmäinen päivä, ei mitään erikoista. Toisena aamuna lämpöä 37,3. Ei kipuja. Yllätys tuli siinä, kun en millään jaksanut nousta ylös, väsymys oli niin tavatonta. Omia aikojaan pissat meni housuun ja sänkyyn. Sattumalta olin yksin kotona. Puhelin kahden metrin päässä pöydällä, siihen ei käsi yllä. Kun vaimo ja tytär palasivat kotiin, he nostivat ylös ja taluttivat vessaan. Kolmantena päivänä olo alkoi palata normaaliksi, pääsin omin avuin ylös ja kävelemään. Opin kokemuksesta sen, että yksin asuessa puhelin pitäisi olla käden ulottuvilla.

Joitakin vuosia sitten kahdelle yksin asuvalle miehelle, 75 ja 80 ikäiset ystäväni, sattui lähes samanlainen tilanne. He saivat sairauskohtauksen ja löydettiin lattialta makaamasta. Molemmissa tapauksissa naapurit tekivät havainnon, että postilaatikolla ei ole käyty moneen päivään. Apua hälytettiin paikalle ja molemmat toipuivat.

Uusimmat

Fingerpori

comic