Mielipiteet

Toiset eriarvoisempia kuin toiset

Akkujen tuottaminen sähköautoihin kuormittaa ympäristöä valtavasti, muistuttaa kirjoittaja. Kuva: Pekka Rautiainen
Akkujen tuottaminen sähköautoihin kuormittaa ympäristöä valtavasti, muistuttaa kirjoittaja. Kuva: Pekka Rautiainen

Uskomaton eriarvoisuustieto ”tasa-arvohumaltuneesta” Suomesta: Helsingissä ei peritä ollenkaan terveyskeskus/lääkärinkäyntimaksua!

Helsinki on manner-Suomen ainut kunta, jossa ei maksua peritä. 70% muualla maassa asuvat maksavat kaiken lisäksi lain mahdollistamaa korkeinta maksua, reilut 60 euroa, käytyään lekurissa kolmesti vuodessa, 20,60 euroa kerralta, neljännestä käynnistä eteenpäin ei tarvitse enää maksaa.

Lähisähkön tuotanto ei niin ikään kiinnostanut helsinkiläisiä, koska tuuliuskontotemppeleitä ei ole haluttu pilaamaan sikäläistä asuntohintatasoa eikä maisemaa. Tuuli Atlaksen mukaan tuuliolosuhteet ovat kuitenkin siellä erinomaiset.

Helsinkiin, tuohon lähes Venäjällä sijaitsevaan kaupunkiin, on pesiytynyt myös Vihreä Viisaus. Saimaan verkko-kalastuskieltoadressiin tuli eittämättä suurin osa nimistä Helsingistä. Tämä sen seurauksena, kun kahtena vuorokautena neljä kuuttia kuoli verkkoihin heinäkuun alussa. Saimaa-nimisessä järvessä kuhisee noita hylkeitä 400 kpl.

Samaan aikaan kahdessa vuorokaudessa tosin Suomessa abortoitiin keskimäärin yli 50 syntymätöntä lasta, mutta onhan kuutti aina kuutti.

Lisäksi Helsingin kehyskuntien asukkaille, jotka käyvät töissä Helsingissä, suunnitellaan ruuhkamaksuja, jotka lisäisivät heidän autoilukulujaan arviolta tuhannella eurolla.

Sähköpotkulaudat ovat tuossa, lähes Venäjällä sijaitsevassa kaupungissa, viimeisintä hottia. Niitä lojuu jalka-käytävillä kompasteltaviksi asti. Joka viikko esimerkiksi Töölön sairaalan tapaturmaosastolla hoidetaan pelkästään neljästä viiteen vakavaa sähköpotkulautavammaa. Pienempiä vammoja, kuten hampaiden katkeamisia ym. ruhjeita tapahtuu lisäksi valtaisa määrä. Onneksi helsinkiläisiltä ei peritä sitä terveyskeskuskäyntimaksua!

Vihreä Viisaus vaatii sähköautoja maahan, joka aiheuttaisi tosiasiassa valtaisaa ympäristön kuormitusta, kulumista ja tuhoamista jo pelkästään akkutuotannon vuoksi.

Litium on akun valmistuksessa keskeinen aine ja sen erottamiseksi yhden akun tarpeisiin tarvitaan paljon vettä. Yhden Tesla S -mallin auton akkuun joudutaan haihduttamaan vettä 80 000 litraa.

Kaivostoiminnassa syntyy paljon myrkyllisiä ongelmajätteitä. Sähköautoiluhullutustavoite johtaa ojasta aallokkoon. Helsinkiläisten olisi parasta pysyä vain tolpillaan ja jättää ne sähköpotkulaudatkin rauhaan.

Helsingissä, tuossa lähes Venäjällä sijaitsevassa kaupungissa, ollaan ihan hiilenä metsänhakkuista, jotka merkittävältä osaltaan ovat Suomen elintason takeena. Metsäteollisuuden vientituotteista saadut eurot, kun tuottavat lisärahaa valtakuntaan. Helsinkiläisen ostama, ulkomailla valmistettu sähköpotkulauta, toimii toisinpäin.

Helsinki tuottaa paljon päästöjä, voitaisiinko Helsinki pitemmän ajan kuluessa metsittää, ilmaston suojelun nimissä?

Uusimmat

Fingerpori

comic