Mielipiteet

Toiset samanarvoisempia kuin toiset

Ruotsissa on lähes 20 vuotta lyöty harjoitetun massamaahanmuuton ja monikulttuuriutopian arvostelijoita kahdella fraasilla, jotka meilläkin (FL 30. ja 31.3.) pyrkivät nyt samassa yhteydessä esiin: ”kaikki ihmiset ovat samanarvoisia” (allas lika värde) ja ”arvopohja” (värdegrund). Tukholman yliopiston nyttemmin eläkkeellä olevan etnologian professori Karl-Olof Arnstbergin mielestä naapurissamme vallitsee seitsemän puolueen diktatuuri, jota valtamedia kärkkäästi myötäilee.

Viime vaaleissa miljoona ruotsalaista, n. 20 %, äänesti massamaahanmuuton suitsimisen puolesta, mutta heidän edustajansa valtiopäivillä pyritään eristämään päätöksenteosta. Heidän mielipiteensä ei ole ainoastaan ”väärä”, vaan ”ihmisarvoa loukkaava” ja heitä edustava puolue ”paha” tai kuten pääministeri Löfven sanoi TV-haastattelussa ”natsistinen” (lördagsintervju 45 ja del 2, youtube 2019).

Jussi Halla-aho käsitteli mielipiteen ja arvon eroja viime heinäkuussa SuomiAreenan arvokeskustelussa (katsomo.fi). ”Ongelmaksi tämä muodostuu silloin, kun aiemmin mielipiteiksi kutsuttuja näkemyksiä aletaan kutsua arvoiksi. Tällä tavalla estetään niistä käytävä keskustelu.” Olisikin korkea aika kertoa suomalaisille, mikä tarkalleen ottaen on se arvopohja ja samanarvoisuus, joka vaatii Suomelta valvomatonta rajaa, vaikka sen tuomat vaikeudet lisääntyvät maassamme huolestuttavasti.

Humanitäärinen ja matalaan palkkaan ja hyviin sosiaalietuuksiin perustuva maahanmuutto syö veroja ja onnelamme ydintä, keskinäistä luottamusta, etenkin poliitikkoihin. Vaarallisinta on, että Suomeen on tuotu uskonnon lipun alla etenevä ideologia, jonka peruskirjat (arvopohja) ovat jyrkässä ristiriidassa arvojemme kanssa ja jonka arvostelu on hiljennetty oikeustoimien uhalla. Tästäkin Halla-aho puhui osuvasti kesällä: ”Jos esimerkiksi katsotaan, että suvaitsevaisuus muita kulttuureita kohtaan on perusarvo, josta ei saa livetä, niin käytännössä demonisoidaan se täysin perusteltu näkemys, että kaikenlaisia kulttuureita ei ole syytä suvaita. … Kaiken suvaitseminen uhkaa eurooppalaisen sivistyksen tärkeimpiä saavutuksia, kuten uskonnonvapautta, sekularismia, yhdenvertaisuutta, yksilönvapautta ja tasa-arvoa.”

EU:n komissiosta kantautuneiden tietojen perusteella suunnitteilla on siirtolaissopimuksen (GCM, ”se, joka ei sido mihinkään”) täytäntöönpano ensi kaudella. Vaalitenteissä puoluejohtajilta ei ole kysytty heidän kantaansa EU:n aikaansaamaan kehitysmaalaisten kansainvaellukseen ja sen lisäämissuunnitelmiin ensi kaudella. Antti Rinteen tavoin minulle eikä tuntemilleni henkilöille ”ihmisen etninen tausta, ihonväri tai varallisuus vaikuta tämän ihmisarvoon” (FL 31.3.). Sen sijaan kaikkien ”ihmisoikeutta” asettua maahamme kantaväestön eduin vastustan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic