Mielipiteet

Toivottavasti osakaskunnat järjestäytyisivät ja Loimijoen kirjolohi-istutukset saataisiin elvytettyä

Kirjolohi-istutukset ovat olleet Loimijoella pysähdyksissä usean vuoden ajan. Kuva: Henna Mäntymaa
Kirjolohi-istutukset ovat olleet Loimijoella pysähdyksissä usean vuoden ajan. Kuva: Henna Mäntymaa

Perussuomalaiset keksivät ”polkupyörän” uudestaan valtuuston kokouksessa 1.2 koskien Loimijoen kirjolohi-istutuksia. Sama aloite on tehty noin kaksikymmentä vuotta sitten allekirjoittaneen ja viiden muun valtuutetun toimesta ja se on käsitelty kaupungin eri toimielimissä mm. KH. 16.10 ja tekninen lautakunta 31.10 samana vuonna 2001. 17.12 kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti aloitteen koskien Loimijoen lohi-istutuksia.

Aloitteen edellytyksenä ja tavoitteena oli, että joella tapahtuva kalastus olisi valvottua ja urheilukalastuksen kriteerit täyttävää vapaa-aika toimintaa. Koko voimassa olevan toiminnon aikana ei ole tuohon järjestäytyneeseen toimintaan päästy. Tilanteen korjaamiseksi on käyty useita neuvonpitoja, jotka eivät ole johtaneet toivottuun tulokseen.

Vaikka kaupunki on omalta osaltaan hoitanut Loimijoen kunnossapitoa vuosittain pienehköllä satsauksella, on varsinainen kalojen istuttaminen ollut pysähdyksissä jo usean vuoden ajalta. Suurena tekijänä on ollut viime aikoina järjestäytyneiden osakaskuntien passiivisuus, joka on osittain johtunut muutamasta avainhenkilön poismenosta. Toivottavasti osakaskunnat järjestäytyvät mahdollisimman pian ja istutustoiminta saadaan elvytettyä.

Sami Mattilan lukema aloite oli kuitenkin hyvä muistutus koko Loimijoen hoidon kannalta, siihen on hyvä yhtyä.

Fingerpori

comic