Mielipiteet

Tölön pelto

Tässä eräs näkökanta monitoimikeskussuunnitteluun. Kaavailtu sijoituspaikka, Tölön pelto, on hyvin arveluttava. Perusteluja: paikka sijaitsee kahden vilkkaan liikenneväylän välittömässä läheisyydessä, missä on valoristeys ja eritasoristeys nousevine ramppeineen. Näissä muodostuu normaalia runsaammin päästöjä ja melusaastetta.

Kun kakkostien parannukset etenevät, liikenne lisääntyy ja ns. jättirekat sekä vaaralliset kemikaalirekat jyristävät läheltä ohi. Näille päästö- ja meluongelmille ei kaupunkikaan mahda mitään.

Samalla suunnalla sijaitsee myös Forssalle tärkeitä teollisuuslaitoksia, joista kaiketi myös jotain päästöjä tulee. Kun näitä kaikenlaisia saasteita kerääntyy leijumaan Tölön pellon ylle, niin on kuin mentäisiin sutta (sisäilmaongelmat) pakoon ja tulisi karhu (liikenne-, melu- ja muut saasteet) vastaan.

Tölön korkeat kerrostalot toimivat tahollaan esteenä, etteivät oikein minkään suunnan tuulet pysty kunnolla hajottamaan saastepilviä.

Eiköhän Forssassa ole sentään vielä terveellisempiäkin oppimisympäristöjä kuin Tölön pelto?

Lapsiystävällinen Fortssa -tittelin pitäisi velvoittaa asettamaan lasten hyvinvointi etusijalle. Siitä tulisivat hyötymään samalla hyvin monet varttuneemmatkin.

Pirkko Isomäki


Uusimmat

Fingerpori

comic