Mielipiteet

Totta vai tarinaa!

”Sodan ensimmäinen uhri on totuus”, kirjoitti kreikkalainen Aiskhylos (526-456 eaa).Tämä pitää edelleen paikkansa.

Ilkka Joenpalo kirjoitti 24.5. :”Punaisten hirmuteot on osoitettu tutkijoiden toimesta vallankäyttäjien propagandaksi, mutta osa niistä elää edelleen ”totuuksina” täällä Forssassakin.

Osa näistä huhuista tarvittiin tuomitsijoiden ja teloittajien mielenrauhan parantamiseen. Uskomalla kertomuksiin punaisten ”tekemistä” julmuuksista, saattoi löytää teoilleen perusteluja.”

Yhteensä 33 Mustialan oppilasta ja neljä lyseolaista surmattiin sodan aikana (ei taisteluissa). Mustialan oppilaiden surman syynä lienee ollut pääasiassa se, että he kuuluivat perustamaansa suojeluskuntaan. Mihin kategoriaan esim. 22 oppilaan surma 20.4. Toijalan ja Hämeenlinnan välillä tai Juho ja Olavi Ranttilan surma 7.2.1918 Teurolla kuuluvat.

Sodan aikana alueellamme asuneista surmattiin yhteensä n. 50 henkilöä punaisten toimesta.

Olen samaa mieltä kansakunnan sivistyneisyyden mittarista!

Tämän päivän keskustelujen kannalta eräs tärkeä ajankohta oli mielestäni Väinö Tannerin ja suojeluskuntajärjestön kesken käyty keskustelu, jonka seurauksena 15.2.1940 ”lyötiin sovinnon kättä”, jonka jälkeen puolueen jäsenet voivat liittyä suojeluskuntaan!

Toivottavasti tämä sovinto samoin kuin Kyösti Kallion 100 vuotta sitten pitämän puheen viesti tavoittaisi myös Forssan seudun, että vältyttäisiin turhilta vastakkain asetteluilta, kuten esim. viime syksynä!

Asiaa ei ole ainakaan jouduttanut televisio, joka on kevään mittaan tehnyt parhaansa esittämällä jatkuvasti kuvia joukkoteloituksista ja ruumisröykkiöistä!

Pentti Kaunisto

kotiseutuneuvos


Uusimmat

Fingerpori

comic