Mielipiteet

Totuus on armoton – Missä viipyvät Tammelan yhtenäiskoulun kuntotarkastuksen tulokset?

Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Missä viipyvät Tammelan yhtenäiskoulun kuntotarkastuksen tulokset? Onko tätä raporttia vastenmielistä esitellä kuntalaisille, näin kunnallisvaalien edellä? Saamieni tietojen mukaan koulurakennusten ulkovaipat ja runkorakenteet ovat pienin korjauksin kunnossa ja näin rakennukset ovat saneerauskelpoiset. Tarkastuksen tekijät ovat arvioineet, että kohteen talotekniikka ja sisäpintojen uusiminen maksaisi n. 5 milj e, joka lukuna on aivan sama, jonka minäkin olen lehtikirjoituksissani useaan kertaan esittänyt.

Pari vuotta sitten pyysin lehtikirjoituksessani audienssia kunnanjohtaja Kalle Larssonilta, mutta eipä löytynyt aikaa kuunnella kokemustaustaani. Reissussa oppii ja sitä ilmaista oppia kannattaisi Tammelan kunnankin hyväksi käyttää. Tällä neuvottelulla Tammelan kunta olisi saattanut säästää lähes 100 000 e ja tällä hetkellä koulun saneeraustyöt olisivat kovaa vauhtia käynnissä.

Kuten jo aiemminkin olen todennut, talotekniikka ja sisäpintojen pintarakenteet tulisi uusia tarvittavilta osin kokonaan. Tietämättömyydellä ja tunteilla on poltettu tämän projektin valmisteluun paljon rahaa ja ihan turhaan.

Minusta kuntamme päättäjät, jotka hoitavat talouttamme näin hölmösti, pitäisi laittaa edesvastuuseen, johon meillä kuntalaisilla on oikeus jopa velvollisuus puuttua. Hyvät kuntavaaliehdokkaat kertokaa meille äänestäjille omat kantanne Yhtenäiskoulun kohtalosta, että 20- luvun lopulla ei tarvitsisi muuttaa perinnelaulumme sanoja malliin: ”Tammelasta poijaat kotoisin ollaan, hei Forssan kaupungista”.

Muista äänestäjä, että uuden koulurakennuksen kustannukset ovat samaa luokkaa kuin on kuntamme verotulot vuodessa, saneeraus vain puolet siitä.

Yhtenäiskoulun saneeraus maksaa kuntalaista kohti 1000 e ja uuden koulun rakentaminen 2000 e, joka tekee 5-henkistä perhettä kohden 5000-10 000 e.

Hyvät Tammelan kunnan kuntavaaliehdokkaat, varsinkin te, jotka olette olleet päättömän uuden kouluhankkeen puolesta, kertokaa, mikä on kantanne nyt, kun kuntamme tekninen lautakunta on teettänyt kuntotarkastuksen.

Ei kuntamme hyvinvointia paranneta päättömillä investoinneilla, kuntoportailla, ym. Tänne kuntaan tarvitaan työpaikkoja, teollisuutta ja liikerakennuksia. Tammelan kunnan kohdalle 2- ja 10-tien varsille toivoisi verotuloja tuottavia liike-, toimisto- ja teollisuusrakennuksia.

Käyttäkää kunnanjohtaja ja poliitikot ylimääräiset energianne näiden toimijoiden löytämiseen. Sitä kautta saamme kuntaamme lisää veronmaksajia ja myös lapsiperheitä.

Uusimmat

Fingerpori

comic