Mielipiteet

Tuleeko sote? "Sote-soppa" on ollut poliittista kädenvääntöä ja utopistista "hiekkakakkupuuhastelua"

Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Kyselin aikaisemmin mielipidekirjoituksessani (FL 18.4.) otsikolla ”Missä Sote oikein luuraa?”. Tähän Johanna Häggman (kesk ) vastasi 12.5. FL:n mielipidesivulla otsikolla ”Sote-valmisteluun edustus joka kunnasta”.

Häggman kirjoitti mm. seuraavasti: ”Tulevan sote-maakunnan kuntien ja sote-sektorin tulee sopia kahden kuukauden kuluessa sote-lakien voimaantulosta väliaikaisen valmisteluelimen kokoonpanosta. On tärkeää, että kokoonpanossa on kaikkien kuntien näkemykset edustettuina.”

Häggman jatkoi: ” Ei ole yhdentekevää, ketkä väliaikaiseen valmisteluelimeen nimetään. Valmisteluelin ei päätä palveluverkosta, mutta valmistelee paljon asioita… Jokaisella kunnalla on oltava väliaikaisessa valmisteluelimessä varsinaisen jäsenen paikka.”

Siinäpä vastauksia kysymykseeni ”Missä sote oikein luuraa” elikä jokaisen kunnan on valittava valtuutetuistaan yksi varsinainen jäsen väliaikaisen valmisteluelimen kokoonpanoon. Valitaanko jäsen vielä istuvan valtuuston vaiko kuntavaaleilla 13.6 valittavan uuden valtuuston luottamushenkilöistöstä, lienee itsestään selvää, kun vanhojen valtuustojen mandaatit loppuvat uusien valtuustojen nimeämisen myötä.

Mielestäni sote-uudistus ei ole vielä lähelläkään toteutumistaan vaan mukana näyttäisi olevan vielä monia mutkia maalailematta ”itse pirua seinälle”.

Kaikki ei ole mennyt sitten Paras-hankkeen 2000 luvun alkuvuosista lähtien ”ihan niin kuin Strömsössä” eikä lähellekään ruotsalaisten vasemman puoleisesta liikenteestä siirtymistä oikeanpuoleiseen liikenteeseen vain yhdessä ainoassa yössä vuonna 1967. Se oli vasta iso hanke se, jonka rinnalla ”sote-soppa” on ollut enempi taikka vähempi poliittista kädenvääntöä ja utopistisia ”hiekkakakkupuuhasteluja”, jotka kerta toisensa jälkeen ovat luhistuneet kasaan!

Uusimmat

Fingerpori

comic