Mielipiteet

Tuovisella vain osatotuus seudullisesta valvonnasta

Alkuun on heti todettava, etteivät kaikki ole Tammelassa seudullista yhteistyötä vastaan. Lähinnä se hiertää Kepun ja Metan valtuutettuja.

Oli arvattavissa, että tiistain (7.7.) lehden Laaksosen ja Kesäniemen vastine oli kuin syöttö lapaan Tuoviselle. Juurihan hän on kaivellut kustannuksia, taas hän pääsee näyttäytymään ikään kuin asiantuntijana.

Pelkät numerot eivät tee kenestäkään asiantuntijaa, kokonaisuus pitää myös ottaa huomioon. Tuovinen unohtaa tyystin yhteisen seudullisen rakennusvalvonnan tuomat edut. Etuja ovat mm. laajempi asiantuntijuus, lomasijaistuksien helpottuminen ja ympärivuotisen asiakaspalvelun mahdollistuminen.

Kustannukset ovat hyvin samaa luokkaa kuin erillisinä tuotettuna, yhden vuoden tarkkailuvälikään ei liene riittävä.

Oireellista on sekin, että Tuovisen kipuilema 20 000 euroa sai mennä Metan ja Kepun Loiku-kammon hintana Tuovisen hyväksymän kilpailutuksen lopputuloksena. Valittu toimijakin osoittautui saman tyyppiseksi osin kunnan omistamaksi yhtiöksi.

Ehkä Kepun ja Metan seudullisen yhteistyön pelon takana on joku kuntaliitospeikko. Asia on kyllä niin, että seudullisella yhteistyöllä mahdollisuudet Tammelan itsenäisenä pysymiseen kasvavat.

Uusimmat

Fingerpori

comic