Mielipiteet

Turhuuden markkinat – Kun laji nimeltä ihminen juhlii, se vaatii uhreja, eikä luontoa edes muisteta

Joulu on ihmisten kulutusjuhlaa. Kuva: Seppo Pessinen
Joulu on ihmisten kulutusjuhlaa. Kuva: Seppo Pessinen

Mainoksia tulee joka tuutista niin että ahdistaa, vaikka niitä ei edes lue. Tämä aika vuodesta näyttää sen mielettömyyden, joka vie tätä planeettaa kohti lopullista katastrofia.

Turhan tavaran massa täyttää kaupat, sitten kirppikset tai roska-astiat. Paperit ja nauhat ym. pakkausmateriaali lisää jätekuormaa. Jokapäiväinen yltäkylläisyys vaihtuu tolkuttomaan mässäilyyn, tonneittain ruokaa heitetään lopulta roskiin. Lisää vaatteita, vaikka niitä ennestään lojuu käyttämättä kaapeissa kymmeniä. Lisää kosmetiikkaa, jota kukaan ei tarvitse. Hajuvesiä ja muita hajusteita, jotka tekevät allergisten elämästä helvettiä, uusi mullistava(!) voide, joka pyyhkii rypyt kasvoista. Outoa, etteivät ne aiemmat sitä tehneet, niinhän nekin lupasivat. Lisää leluja, vaikka lasta ei tavaran seasta huoneestaan löydä. Lisää kodinkoneita. Puhelimia ym, ym. Ja siivota täytyy, kemikaalejahan siihen tarvitaan! Monta pulloa!

Minä kuulen koe-eläinten valituksen, kun heidän ihonsa ja silmänsä syövytetään ihmisen ”tarpeiden” vuoksi, näen ja tunnen kärsimyksen ja kuoleman niissä eläinten ruumiin palasissa, jotka viruvat pakastealtaissa ja lihatiskeissä. Suren heistä jokaista.

Anteeksi! Anteeksi toislajiset ja anteeksi luonto. Kun laji nimeltä ihminen juhlii, se vaatii uhreja, eikä luontoa edes muisteta. Vai voisiko tänä vuonna tehdä toisin, valita toisen tavan? Mutta Nasa rakentaa pian kuuhun ydinvoimalan, sillähän tämä maailma pelastuu.

Uusimmat

Fingerpori

comic