Mielipiteet

Turun tauti Forssassa

Keskiviikkona Forssan yhdyskuntalautakunta käsittelee suojellun makasiinin kohtaloa. Rakennusliike Laaksokunnas sai suojelua vastaan lisää rakennusoikeutta ja velvollisuuden pitää makasiinin kunnossa. Makasiinista näemme, ettei näin ole menetelty. Mitään vaatimusta lämpimäksi tilaksi muuttamisesta ei ole ollut, vaikka sellaisiin kustannuksiin vedotaan purkamisen sallimiseksi. Makasiini on makasiini.

Pitkään Turussa asuneena tunnistan toimintamallin. Hankitaan tontti ja annetaan suojeltujenkin rakennusten rapistua. Sen jälkeen ryhdytään vaatimaan purkulupaa ja lisää rakennusoikeutta.

Puuvillamakasiinin edustaa oman aikansa tyylikästä teollisuusrakentamista. Museovirasto ja Hämeen ELY-keskus eivät kannata suojelun poistamista. Kaikista forssalaisista poliitikoista en ole niinkään varma. ”Maailman rumin rakennus ja jopa ympäristölleen vaarallinen”. ”Puretaan makasiinista osa.”

Vielä kerran: veronmaksajien rahaa ei makasiinin kunnostukseen ole luvattu, koska rahoitus on hoidettu rakennusoikeutta lisäämällä.

Mahtaako joku olla vielä sitä mieltä, että Piparkakkutalon purku tai kappeeraiteisen hävittäminen Forssasta olivat hyviä ideoita.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti