Mielipiteet

Turvakaukalo Forssaan

Forssan jäähallin joustokaukalon "tulikokeena" oli harjoitusottelu Ilveksen ja Vaasan Sportin kesken 20. elokuuta. Kuva: Tapio Tuomela
Forssan jäähallin joustokaukalon "tulikokeena" oli harjoitusottelu Ilveksen ja Vaasan Sportin kesken 20. elokuuta. Kuva: Tapio Tuomela

Kaupungilla on käynnissä edelleen väittely, että onko Forssan uusi kaukalo turvakaukalo vai joustokaukalo. Forssalainen jääkiekkoprofeetta Lahden Matti on monta kertaa tuonut selväksi, että se on nimenomaan turvakaukalo. Samaa mieltä oli Ape Suhonenkin, joka radiota myöden on antanut haastatteluja jääkiekon turvallisuudesta.

Nyt meille Forssaankin on saatu valtuuston lähes yksimielisellä päätöksellä turvakaukalo.

Sanottakoon, että laidat eivät jousta vaan pleksit. Toisaalta aivan sama sanottakoon sitä turva- tai joustokaukaloksi. Kaikki kelpaa. Siis turvallinen joustokaukalo.

Forssan areena onkin nyt kuin uudesti syntynyt ja turvallinen. Pleksit joustavat jopa puoli metriä.

 

Kiekkoilussa pahin lienee päähän kohdistuva tälli. Se voi viedä monelta lätkän pelaajalta ällin kuukausiksi. Taklannut pelaaja selviää muutaman pelin pelikiellolla.

Ratkaisu tähän olisi esim. Nasan avaruuskypärä. Ei tuntuisi missään.

Toinen loukkaantuminen on terävän luistimen viilto. Naapurin hyvin teroitettu Bauer tekee gutaa ja verta tulee kuin härän kurkusta. Näin ei käynyt Talsolan jäällä muumioaikana, kun monojen pohjiin kiinnitettiin Nurmekset. Vedeltiin kaksoisluzzeja niin kuin Sonja Hanie.

Mailana oli Kema ja myöhemmin Ammin Koho. Kädessä mamman tekemät villahansikkaat ja päässä Renlundin pipo.

Pelit olivat kovia, mutta rehellisiä.

Joustokaukaloa ei ollut. 50-luvun alussa laitoina oli puolimetriset Finskun sahalta hankitut lankut.

Lahden Matti kyllä väitti, että varpaat olivat pelin jälkeen umpikangessa tunnottomina. Äidin piti niitä lämmittää kuumalla vedellä, mutta lääkäriin piti mennä aamutuimaan. Tohtorisetä sanoi, että jos et olisi tullut, niin se olisi ollut varpaitten menoa.

Näillä eväillä saataneen Forssan jääkiekko uuteen nousuun. Myytyjen kausikorttien perusteella lätkä alkaa taas kiinnostaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic