Mielipiteet

Turvallista joulua

Oulun ulkomaalaisten tekijöiden seksuaalirikosvyyhdessä paljastui jo neljäs erillinen tapaus. Strasbourgin joulumarkkinoiden terroristinen hyökkäys vaati kuolonuhreja ja useita loukkaantuneita. Ranskan mielenosoitukset jatkuvat ja leviävät muuallekin Eurooppaan, valitettavasti myös väkivaltaa ja vandalismia sisältäen. Suurkaupunkien joulutorit – ja tapahtumat käydään vahvojen muurien takana ja massiivisin turvajärjestelyin.

Tuoreen tilaston mukaan ulkomaalaiset ovat vahvasti yliedustettuja tehdyissä rikoksissa. Etenkin kansalaisuudet, joista viime vuosina on saapunut paljon turvapaikanhakijoita, erottuvat korkeilla prosenteilla, kun tarkastelussa ovat seksuaali- ja raiskausrikokset. Lisäksi maassa on paljon kielteisen päätöksen saaneita, laittomia siirtolaisia, jotka sisäministerinkin mukaan saattavat turhautua rikoksiin. Ei kovin turvalliselta tunnu.

Eduskunta on kuitenkin sitä mieltä, ettei turvallisuudesta ole syytä olla huolissaan ja käydä keskustelua. Näin ainakin päätellen siitä, ettei yksikään muu puolue lähtenyt mukaan ehdotettuun välikysymykseen, missä hallitus olisi voitu haastaa puolustamaan politiikkaansa liittyen turvapaikkaprosessiin, kansalaisten suojeluun ja yhteiskuntarauhan turvaamiseen. Nyt tämä keskustelu jää käymättä ja hallituksen luottamus mittaamatta.

Keinoja parantaa turvallisuutta löytyisi kyllä, mutta mieluummin hallitus on valinnut linjan, missä odottaen toivotaan ettei mitään satu. Ja kun tapahtuu, vastuuministerit saadaan päivien päästä jyrisemään tekojen tuomittavuutta, lupaamaan muutamia näennäisiä kiristyksiä kohta ne kuitenkin unohtaen kääntämällä tekijät huonon kotouttamispolitiikan uhreiksi.

Poliittinen eliitti onkin suojeltua ja esimerkiksi Strasbourgin iskun aikaan lähetti eristyksistä viestejä olevansa turvassa. Silloin on helppo unohtaa ihmiset toreilla ja marketeissa, jotka kehnon politiikan seuraukset joutuvat maksamaan.

Kaikesta tästä huolimatta – turvallista joulua kaikille.

Pia KuparinenPerussuomalaiset

Uusimmat

Fingerpori

comic