Mielipiteet

Turvasatama ajatuksille

Kansainvälisenä miesten päivänä marraskuun 19. oli tarkoitus järjestää Åbo Akademin tiloissa paneelikeskustelu tasa-arvosta ”miesten näkökulmasta”. Yliopiston johto sai tilaisuutta vastustavan adressin ja nyt paneeli saa kokoontua muissa tiloissa. Mielensäpahoittajat tulistuivat etenkin #Metoo-liikettä vastustavan Alexander Bardyn osallistumisesta paneeliin. (HS 7.11.).

USA:n yliopistoissa on tavallista, että yliopistoja yritetään painostaa kieltämään esim. oikeistolaisiksi miellettyjä puhujia esiintymästä (Dinesh D’Souza, Ben Shapiro, Jordan Peterson). Yliopistojen pitäisi olla turvallinen tila (safe space) häiritseviltä ajatuksilta! Kaikkein herkimpiä ajatusloukkauksille ovat muslimit (Salman Rushdie, Tanskan pilakuvat, Charlie Hebdo). Entinen muslimi Ayaan Hirsi Ali joutui v. 2017 perumaan puhekiertueensa Australiaan ja Uuteen Seelantiin muslimijärjestöjen esittämien uhkausten vuoksi. Amerikkalainen islamkriitikko Robert Spencer ei saa astua Iso-Britannian maaperälle, jottei maan uskonrauha häiriintyisi. Nyt Eurooppa on astunut seuraavalle tasolle sananvapautensa tuhoamisen tiellä oikeuden päätöksellä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin päätti lokakuussa vahvistaa itävaltalaisen naisen maassaan saaman tuomion uskonrauhan rikkomisesta. Nainen oli pitänyt luentosarjaa islamista ja kertonut muslimilähteisiin perustuvan tosiasian: 51-vuotias Muhammed meni naimisiin 6-vuotiaan Aishan kanssa ja oli sukupuoliyhteydessä häneen kolme vuotta myöhemmin. Luennoitsija sortui ilmeisesti oikeuden mielestä samaan virhepäätelmään kuin Halla-aho Suomessa, kun hän käytti suhteesta nimitystä ”pedofilia”. Oikeuden mielestä ”muiden oikeus suojella uskonnollisia tunteitaan” oli tärkeämpi kuin syytetyn ilmaisunvapaus. (HS 27.10.)

Tiesivätkö tuomarit, että muslimit pitävät 1400 vuotta sitten kuollutta miestä parhaana koskaan eläneenä ihmisenä ja mikä tärkeintä noudattavat tämän esimerkkiä? Euroopassa tuomarit joutuvat pähkäilemään myös muslimiavioliittoja, joissa vaimo on nuori tyttö.

”Kommunismin kritiikki pitää aloittaa Marxista, kansallissosialismin Hitleristä ja islamin Muhammedista” (Ayaan Hirsi Ali with Maajid Nawaz, JW3 Speaker Series, youtube). Vai palaammeko 1600-luvulle? Galileo Galilei myönsi polttoroviokuoleman uhkaamana kirkon maakeskeisen maailmankuvan oikeaksi, vaikkakin jupisi partaansa: ”Se pyörii sittenkin”.

Timo HelinForssa

Uusimmat

Fingerpori

comic