Mielipiteet

Työllisyydenhoitoon yhteistyötä

Seutukunnan tulevaisuusseminaarissa nousi vahvasti esille halu yhdistää seutukunnan voimavaroja myös yhteisen työllisyydenhoidon ja elinvoiman osalta. Näiden sektorien tiivis yhteistyö takaa seutukunnan yrityksille riittävästi työvoimaa myös tulevaisuudessa. Meidän on vahvistettava seutukunnan kilpailukykyä, tarjota hyvin organisoitu palvelurakenne, jossa tulevaisuuden työelämän tulokulmat otetaan huomioon jo nyt, tässä alati muuntuvassa työelämässä, jonka tulevaisuuden ammatteja ei ole vielä edes olemassa.

Vain yhteistyöllä, joka nyt on vahvana liikkeellä, on mahdollista ylläpitää seutukuntamme kilpailukykyä ja parantaa sitä. Meillä on osaava ja innostunut henkilökunta, joka on avainasemassa yhteistyön suunnittelussa. Juuri nyt olemme kokeneet historiallisen hienon hetken. Me kaikki, HYKY:n, KELA:n, TE:n, LHKK:n, ELY:n ja kuntien edustajat istuimme saman pöydän ääreen, yhteisenä tavoitteena hioa seutukunnalle yhteinen työllisyydenhoidon palvelurakenne, jossa toiminnot eivät pysähdy rajoille. Käyttää olemassa olevat resurssit viisaasti ja tuottavasti samaan suuntaan koko seutukunnan hyväksi.

Seutukunnallamme on töitä, mutta ei tekijää työlle. Tällä positiivisella ongelmalla on monet kasvot. On myös paljon työttömiä, jotka eivät löydä työtä. Kohdanto-ongelma on totta.

Yhteistyön keskeisenä tulevaisuustavoitteena on nähtävissä selvä tavoite: Täyttää avoimet työpaikat. Etsiä niihin sopivia henkilöitä. Kouluttaa mikäli se on tarpeen.

Työllisyyden ekosysteemin tavoitteena on parantaa tiedonkulkua viranomaisten välillä, purkaa byrokratiaa – yhdistää voimavaroja ja prosesseja. Palvelujen ja toimintamallien pitää olla suoria, jotta ne tavoittavat nopeasti palvelun tarpeessa olevan, mieluiten jo ennakoiden. Seutukuntamme työelämä tarvitsee kaikki työntekijät jotka meillä nyt ovat. Yhteistyön suunnittelusta, jota me nyt yhdessä teemme ja jonka onnistumisesta olemme kaikki vastuussa, on nyt liikkeellä. Tuulta päin!

Seutukunnan työllisyydenhoidon ja työelämän kehittämisen puolesta.

Uusimmat

Fingerpori

comic