Mielipiteet

Työväentalon uudistettu fasadi

On aika nostaa syyttävä sormi suoraan kohti itseäni. Tulin epäilleeksi työväentalon julkisivusaneerauksen valmistumista kesän aikana. Olin onnekseni väärässä. Saneeraus valmistui hyvissä ajoin ennen kuin demaripäättäjät vierailivat Forssassa.

Tosin saneeraus tehtiin ns. kevyellä menetelmällä. Mikä oli tehtäessä, kun maankuulu Kenitex-julkisivupinnoite on pitänyt kutinsa lähes 35 vuotta. Rappauspaikkausten määrä oli hämmästyttävän vähäinen. Se on osoituksena, että pinnoitteen väliin ei ollut päässyt kosteutta. Järvisen Eikka kertoi, että sopivien kivien saanti rappauslaastiin oli vaikeaa, mutta onnistuttu on, eikä paikkauksia edes paha silmä saata erottaa.

Nyt talo seisoo ylpeänä uudessa ulkoasussaan pienen kalliotöppärän päällä. Se jos mikä on sen ansainnut Suomen kauneimman työväentalon tittelin. Mahtaisi Raunion Eikkakin ylpistyä näkemästään.

Sosiaalidemokraattien kokouksen muistoksi asennettiin vuonna -73 Heikki Häiväojan hieno patsas nimeltään ” Ihmisen hyväksi”.

Lauantaina 25.8 paljastettiin Eino Raunion muistolaatta talon eteen Kauppakadun puolelle. Eino jos kuka on sen ansainnut. Nimettiin talon edessä oleva aluekin Eino Raunio autioksi. Näin jää ministeri/kaupunki/neuvoksen nimi näkyville. Suutari/kaupunkineuvos sai oman aukionsa. Naskalin varresta mies pääsi urallaan pitkälle. Siinä on Kaisallekin sarkaa, alku näyttää lupaavalta.

Hataran muistoni mukaan työväentalon julkisivun alkuperäinen väri oli punainen.

En tiedä, mikä oli ideana, että talo edelleen maalattiin entisenväriseksi. Oliko syynä tekniset vaikeudet? Vaikea sanoa, mutta pääasia, että maalattiin.

Keijo Wääri

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic