Mielipiteet

Työvoiman pulasta

Meillä ollaan täällä Suomessa sitä mieltä, että pakolaisia on tuotava maahan työvoiman lisäämiseksi.

Esim. ikäihmisiä on pienellä eläkkeellä ja haluaisivat tehdä työtä ja hankkia toimeentulonsa työtä tekemällä, mutta se ei käy kun, kuulemma viedään nuorilta työpaikat.

Asioita on vedettävä yhteen ja otettava totuus esiin. Miksi pakolaiset ja työperäinen maahan muutto ei vertailuna mukamas vie nuorilta työpaikkoja?

Entisessä työpaikassani tein vastuullista työtä ja jopa viikonloppuna kävin työt tekemässä eteenpäin, kun asiakkailla oli kiire saada rakennuslupa ja päästä heti rakentamaan. Ylityökorvauksia en saanut enkä vapaata niistä tunneista jotka viikonloppuna tein.

Ainoa korvaus oli kritisoiminen työpaikalla, ettei näin saa töitä tehdä, koska muutkaan eivät näin tee. Tämän maailman suurin este kaiken kehittymiselle ja eteenpäin menemiselle on mittava kateus.

Muuttaessani Forssaan kävin kysymässä kiireapulaisen paikkaa Prismassa puutarhan puolelta, siksi että Vantaalla olin kiireapulaisena puutarhan tuotteiden myyntipuolella jonka osaamisen olisin siirtänyt asiakkaille.

Osasin tehdä jalostukset omenapuille, luumupuille ym. asiaankuuluvaa osaamista ja neuvontaa eri lajikkeista jota olisin siirtänyt asiakkaille. En kelvannut kiireapualaiseksi, koska veisin kuulemma nuorten työpaikat. Olisihan siinä sivussa nuoretkin saaneet osaamista neuvoistani.

No lohdutukseksi tein kansalaisaloitteen Forssan kaupungille Kukkamarkkinoiden perustamisesta tänne. Perusteluina oli että, suomalaiset käyvät Virosta hakemassa linja-autolasteittain kukkia ja muita kasveja pihoihin ja ne rahat jäisivät tänne Suomeen puutarhureille.

Onneksi se meni läpi ja tuntuu menestyvän kasvavalla vauhdilla. Kotipihani on myös saanut kunniamaininnan kaupungin toimesta.

Nuorten työllistämisestä olen erittäin huolestunut. Nuoria tulisi ottaa työpaikoille oppimaan ja antaa pieni palkka oppimisajalta. Näin saisimme päteviä hyviä nuoria työntekijöitä työmaailman eri alueille.

Pitkä matka on saada pakolaisista haluamaansa työvoimaa yrityksille. Ensin tulisi olla hyvä suomen kielen osaaminen ja koulutettava heidätkin on ammatin osaamispuolelle. Ei mikään itsestään mene eteenpäin, sisua ja ponnistelua tarvitaan. Nuorten tulisi ahkerasti hakeutua oppimista varten eri ammattialoille oppimaan työelämää.

Forssa on kerta kaikkiaan ihana puistomainen hyvin hoidettu kaupunki asua ja liikkua täällä luonnossa, mutta olen huolissani sen tulevaisuudesta, kun kaikki alkaa kutistua, työpaikat ja palvelut karkaavat muualle ja väki karkaa palveluiden perässä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti