Mielipiteet

Tytti Yli-Viikari sai arvoisensa erottamisen – Hän itse aiheutti erottamisensa aivan "poskettomilla" matkoilla ja matkakuluilla

Eduskunnan täysistunto erotti Tytti Yli-Viikarin VTV:n pääjohtajan virasta.
Eduskunnan täysistunto erotti Tytti Yli-Viikarin VTV:n pääjohtajan virasta.

Ensimmäistä kertaa kai joutui eduskunnan suuri istunto erottamaan virkamiehen, taikka tässä tapauksessa naisen. Eli hän sai arvoisensa erottamisen. ”Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa”, sanotaan.

Yli-Viikari itse aiheutti erottamisensa aivan ”poskettomilla” matkoilla ja matkakuluilla. Se tässä ihmetyttää, että miksi VTV:n pääjohtajalla yleensä on ulkomaanmatkoja työssään, vai oliko ne vaan huvimatkoja?

Eikö Suomen valtion varojen käyttöä pidä tutkia täällä Suomessa, eikä tuolla maailman äärissä? Täällähän ne päätökset tehdään, mihin varoja kulutetaan, eikä niitä tehdä tuolla rajojen ulkopuolella.

Tytti ilmeisesti teki virhearvion siinä, että hän voi kuluttaa, kunhan itse valvoo kulujaan. Siksipä hän olikin neljän vuoden aikana lähes vuoden matkoilla, joita kertyi päivärahoja ja matkakuluja huikea summa.

Nyt sille tuli toppi, mutta se vei myös ”arvostetun viran” mennessään. Hän saa ilmeisesti vielä kuusi kuukautta nauttia ainakin osapalkkaa, mutta ulkomaille ei enää ole asiaa ainakaan VTV:n pääjohtajana.

Fingerpori

comic