Mielipiteet

Uhkakuvia ja mahdollisuuksia

Ratayhteys pääkaupunkiseudulta Forssan suuntaan on tärkeä toteuttaa, koska ilmastonmuutos pakottaa siirtämään elämisen toimintoja rannikolta sisämaahan.

Ennustettu merenpinnan huomattavakin nousu lähivuosikymmenten aikana siirtäisi tuotantoa ja asutusta pois tulva-alttiilta rannikkoseudulta.

Suuret kaupungit ja Helsinki-hegemonia saavat nyt julkisuutta. Suomi tyhjentää maaseutua, vaikka se pitäisi säilyttää elinvoimaisena suurten muutosten varalta.

Ruotsissa eri toimintoja on alettu siirtämään takaisin maaseudulle. Naapurimaamme lopetti aikoinaan asevelvollisuuden ja heikensi puolustustaan. Maailmantilanteen muututtua ruotsalaiset ottivat maanpuolustuksen taas omakseen.

Maa-, meri- ja ilmavoimille annetaan Suomessa lisärahoitusta estämään mahdollisia yllätysiskuja. Samaan aikaan yksityinen miljonääriliikemies neuvottelee Tallinnan tunnelin ja Jäämerenradan toteuttamisesta kiinalaisella rahalla.

Maan poliittinen johto on asiasta hiirenhiljaa vaikka maayhteyden luominen Baltiasta Suomeen on historian ja puolustuksen kannalta erittäin merkittävä asia.

Kiinalaista rahaa on jo otettu vastaan vahvistamaan Euroopan heikentyneitä talouksia. Suunnitellut suurinvestoinnit Suomessa pääratojen kunnostamiseen vaativat myös ulkomaista pääomaa.

Kiinalaiset ovat sitä mielellään tarjoamassa. Aasialaisilla on kärsivällisyyttä ja suomalaisilla sinisilmäisyyttä tarttua syöttiin.

Seutukunnallisesti olemme Etelä-Suomen keskiössä vaihtoehtona tiiviille rakentamiselle ja teennäiselle cityvihreälle elämäntavalle.

Uusimmat

Fingerpori

comic