Mielipiteet

Ulkomainen pullovesi täysi turhake

Vuoden 2002 turhake oli ulkomailta rahdattu pullovesi ja on aina senkin jälkeen ollut suurena ihmettelyn ja arvostelun kohteena.

Ulkomaisen pulloveden tuontia Suomeen, voi pitää yhtä älyttömänä kuin hiekan vientiä Saharaan.

Suomessakin on ryhdytty apinoimaan kelvottomaan johtoveteen tottuneita keskieurooppalaisia. Ja ostamaan meidän olossamme useimmiten täysin tarpeetonta vähittäispakattua pullovettä, tuhansien kilometrien takaa.

Täytyy myöntää, että se on varsinainen markkinoinnin riemuvoitto. Ihmisille kun saadaan myytyä käytännössä ihan mitä tahansa, kun osataan vetää oikeasta narusta.

Omituista on vielä sekin, että Suomessa ja etenkin lähialueillamme, jossa on mitä puhtainta hanavettä, silti ostetaan useasti silti ulkoa tuotua pullovettä. Vettä jota enimmäkseen tuodaan Saksasta, Italiasta, Belgiasta ja etenkin Ranskasta.

Vesi on ihmiselle välttämätöntä, mutta ei pullovesi, joilla ihmisiä rahastetaan ja ainakin lähialueemme hanavesi lyö mennen tullen ulkomailta tuodun pulloveden.

En lakkaa ihmettelemästä sitä, miksi ihmiset maksavat ns. hunajaa saadakseen vetensä muovipullossa esanssilla maustettuna sen sijaan, että panisivat pulloonsa puhdasta hanavettä.

Ja mikähän on sekin kuluttajakunta, joka vetensä pullossa ostaa? Kun kaupoissa seurailee, miten isoja pullopattereita näytteille raahataan? Pulloa voi tietysti kuljetella mukanaan, onhan itsellänikin aina autossa vesipullo, joka on täytetty hanavedellä, sillä kotimaisella hanavedellä.

Tutkimusten mukaan monissa teollisuusmaissa myytävä pullovesi saattaa maksaa 10 000 kertaa enemmän kuin hanavetemme, joka yleensä on yhtä terveellistä.

Tosiasia monesti on myös se, että ulkomainen pullovesi on hanavettä, johon on lisätty mineraaleja.

Pullovesi kyllä on ihan ok, jos hanavesi ei ole juotavaa tai sitä ei ole.

Taisto Levo


Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti