Mielipiteet

Urjalan valokuituverkko

Valokuitukaapelia. Kuva: Pekka Ruissalo
Valokuitukaapelia. Kuva: Pekka Ruissalo

Seppo Pirhonen kirjoitti kolumnissaan 24.1. laajakaistaverkon rakentamisesta Urjalassa.

Lounea rakentaa valokuituverkkoa Urjalan alueelle markkinaehtoisesti, mutta koska esim. Urjalankylän rakentamiskriteerit eivät täyttyneet viime syksynä, eli kysyntää ei alueella ollut vielä riittävästi, verkko ei toteutunut vielä tuolloin. Aktiivisen myyntityön ja markkinoinnin sekä muutaman paikallisen aktiivin yhteistyön avulla tämäkin hanke mahdollistui ja on nyt toteutuskohteena. Käyttämämme malli on osoittautunut toimivaksi ja verkkoja toteutuu tarpeen ja kysynnän vauhdittamana. Tällä hetkellä jo 58 %:lla urjalalaisista on mahdollista liittyä valokuituverkkoon.

Urjalan kunnan ja Lounean välinen sopimus käsittää Urjalan kunnan toimipisteiden väliset verkkoyhteydet ja tämä on mahdollistanut valokuituverkon rakentumisen ylipäätään kunnan alueelle. Sopimuksen yhteydessä sovimme laajakaistapalveluiden markkinoimisesta ja myynnistä myös alueen asukkaille ja yrityksille.

Lounean lisäksi mikään toinen operaattori ei ilmoittautunut halukkaaksi rakentamaan valokuituverkkoja Urjalaan. Urjalan kunta on toiminut asiassa esimerkillisesti ja saumaton yhteistyö kunnan kanssa on mahdollistanut laajamittaista maanrakennusta vaativan hankkeen keskimääräistä nopeamman toteutuksen.

Uusimmat

Fingerpori

comic