Mielipiteet

Uuden alku, jos niin valitset (haluat)

Keväinen poikkeustilanne on vaikuttanut meihin jokaiseen. Voimme kuitenkin vaikuttaa paljon, miten siihen suhtaudumme. Tilanne ei ehkä ole pelkästään kurja ja pelottava, vaan ehkä uuden alku.

Voisiko tämä aika olla pakollinen irti päästämisen aika? Itse ajattelen, että ihmisenä kasvaminen on asioiden pois ottamista. Asioiden karsimista ja elämän yksinkertaistamista.Silloin jälle jää se kuka me oikeasti olemme, ilman ulkopuolisten tekijöiden luomaa painetta. Nythän on loistava, suorastaan huikea tilaisuus karsia elämästä asioita, jotka eivät enää palvele meitä. Monet niistä ovatkin luultavasti vain omia uskomuksiamme tai pinttyneitä tapoja. Kun päästää niistä irti, niistä pääsee irti. Kun sulkee vanhoja ovia, uusia ovia aukeaa. 

Kun elämäänsä karsii ja yksinkertaistaa, läsnäolo paranee. Läsnäolo tarkoittaa pysähtymistä itsensä kanssa. Silloin nähdään asioiden laajempi tarkoitus elämäämme. Missä menen, mitä minulle kuuluu. Mitkä asiat lisäävät aitoa hyvinvointiani?

Tämä kevät voi olla uuden alku, jos niin haluaa valita. Itse konkurssin aikoinaan kokeneena voin jälkeenpäin todeta, että se on ollut parasta mitä minulle on tapahtunut ihmisenä kasvun polulla. Hullu ralli ja koohotus on poistunut ja tilalle on tullut ymmärrystä omista tarpeista. Nyt tiedän, että tarvitsen luonnon rauhaa ja kiireettömyyttä. Luonnossa ihminen on aidoimmillaan. Kannon nokassa istuessa löydämme itsestämme vastaukset kun vain pysähdymme kuuntelemaan.

Silloin jos et voi muuttaa ympäristöä, voit kuitenkin muuttaa omaa suhtautumistasi siihen. Ei jäädä tuijottamaan ongelmaa, vaan katsotaan mitä muuta tämä tilanne minulle tarjoaa. 

Ymmärrän hyvin, että kaiken kaaoksen keskellä on vaikea ajatella näin. Kaaoksen, jossa meille tuodaan pelkoja ja uhkakuvia. Yritetään ymmärtää, että pelkoa lietsomalla pelon määrä vaan kasvaa. Suurin osa peloistamme on täysin turhia. Mitäs jos ei anneta pelolle valtaa, vaan kohdataan ne rohkeasti ja tutkitaan mistä ne oikeastaan tulevatkaan. Kohtaamalla pelko se alkaa nopeasti sulamaan pois.

Jos emme uskalla kohdata pelkoja mieli ottaa tilanteen haltuun ja silloin pelot vain kasvavat ja meitä viedään kuin kuulapalloa elämän flipperissä. Itse olen huomannut, että uutisten katsominen ei paranna oloani, joten en ole niitä katsonut juuri lainkaan.

Parasta mitä voit itsellesi ja läheisillesi nyt tehdä, on lähteä ihastelemaan keväisen luonnon voimaa. Jää hetkeksi ihmettelemään vanha, vankkaa puuta, joka juuret vahvasti maassa seuraa maailman menoa eikä hötkyile. 

Toivon päiviisi paljon hyvää ja kaunista

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti