Mielipiteet

Uudet tilat Veteraanimuseolle

Tammelassa on monipuolinen veteraanimuseo mutta huonoissa tiloissa. Kuva: Seppo Pessinen
Tammelassa on monipuolinen veteraanimuseo mutta huonoissa tiloissa. Kuva: Seppo Pessinen

Asuttuamme lähes 15 vuotta Mäntyharjussa oli kulttuuripitäjän suuri ylpeys 1995 rakennettu veteraanipuisto, jossa on aito miehistökorsu. Korsussa on sota-aikaisia valokuvia, esineistöjä ja puhdetöitä. Veteraanipuistoa ja korsumuseota ylläpitää Mäntyharjun rintamamiesveteraanit, leijonien avustamana. Sinne veimme kaikki vieraamme kuluneitten vuosien aikana.

Tultuamme Tammelaan totesimme yllätykseksemme, että täällä toimii vastaavanlainen vieläkin monipuolisempi veteraanimuseo, mutta aivan liian ahtaissa tiloissa ja huonoin kulkuyhteyksin. Ilo oli todeta, että museota veti hyvä ystävämme ja todellinen aktiivi, Pauli Korvensyrjä, jonka suuriksi ansioiksi voidaan lukea kirja ”Maan eestä vaikka kaatumaan” ja lisäksi Manttaalitaloa vastapäätä olevaan puistoon pystytetty tykki.

Forssan Lehdessä 16.4. kunnanjohtaja Larsson otti etukäteen hieman passiivista kantaa kyseiseen asiaan, vedoten kunnan nykyiseen taloustilanteeseen.

Näyttäkäähän nuoremman polven valtuutetut, miten paljon kunnioitatte maamme itsenäisyyttä ja rankkaan sota-aikaan liittyviä perinteitä ja muistoja. Tukekaa vanhan kirjaston antamista veteraanimuseon käyttöön.

Itsekin lupaudun kyseisen museon toiminnan aktivistiksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic