Mielipiteet

Uusi vankila, maksoi mitä maksoi

Mediassa uutisoitu naisvankila valmistuu Hämeenlinnaan. On ensimmäinen laatuaan Suomessa ja taitanee olla koko Euroopassakin, jossa voi harjoittaa puutarhan hoitoa pienimuotoisesti. Myös henkilökunta osallistunee vangin siviiliin tähtäävään toimintaan alusta pitäen olemalla läsnä päivän askareissa.

Samassa uutisoinnissa kerrottiin, että vartijan virkoja on vähennetty satamäärin.

Vangin aloittaessa suorittamaan rangaistustaan hänelle tehdään ns. Ransu eli rankaisuajan suunnitelma. Tällä seurataan, miten suunnitelma edistyy ja toteutuu vangin ollessa myös aktiivisena mukana.

Uutisessa mainittiin repliikki, että uusi nykyaikainen vankila on vankila, vaikka se olisi tehty kullasta kun seurauksena on aina vapauden menetys. Tässä kohtaa täytyy muistaa, mikä on rikoksen määritelmä. Rikos on tehty teko, josta on säädetty rangaistus ja jos näitä rikoksia on tehtynä useita niin siitä seuraa vapaudenmenetys eli vankeustuomio. Tietysti henkirikoksesta seurauksena on aina sanktio, joka on vapaudenmenetys.

Tiedossa ei ole, mitä uusi laitos tulee maksamaan, mutta varmaankin on ajateltu niin, että tämä on pitkän ajan kärkihanke, joka on yhteiskunnan parhaaksi ja uusia ”veronmaksajia” vapautunee ajan salliessa.

Samaan aikaan mummoja siirretään yksityisiin hoitolaitoksiin virumaan ja kuolemaan, mutta ne ovat jo veronsa maksaneet ja joutavat väistymään.

Turussa 90-luvulla kaupunki joutui säästökuurille ja päiväkodeista jouduttiin lopetettiin vanukkaiden jako lapsille. Samaan aikaan Kakolassa vangit saivat vanukasta niin, että napa oli tiukassa. Niinhän se on miten budjetti laaditaan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic