Mielipiteet

Uutisviikko

Viime viikonloppuna hallitus onnistui ulkoministeri Haaviston johdolla tuomaan radikalisoituneita Al-Holin leirillä kiinniotettuja islamistinaisia lapsineen Suomeen. Salassa valmisteltua operaatiota ei haitannut, että ulkoministeri on KRP:n tutkinnassa viimesyksyisestä virkamiesten painostuksesta samasta syystä.

Haavisto jopa televisiohaastattelussa kertoili, että olemme viestineet näille turvallisuusriskeille, että kunhan koronatilanne helpottaa, hoidamme teidätkin Syyrian viranomaisten kanssa kotiin. Ikään kuin palaamassa olisi Suomen puolesta taistelleita veteraaneja, joiden paluu on järjestetty valtion piikkiin. Suomalaista pulaan joutunutta ei ulkomailta konsulikyydillä tuoda, se on nähty jo useaan kertaan.

Toinen suuri uutisaihe on ollut amerikkalaisen George Floydin menehtyminen kiinniottotilanteessa. Videoiden perusteella voi arvioida, että poliisin voimankäyttö oli liiallista. Kyseiset poliisit onkin poistettu virastaan ja poliisi, joka painoi useita minuutteja Floydin kaulaa polvellaan on vangittu murhasyytteen kera.

Poliisit ja Floyd kohtasivat, koska hän oli ostamassa väärennetyllä setelillä tupakkaa ja myyjä hälytti virkavallan paikalle. Floyd vastusti pidätystä ja ruumiinavauksessa hänen elimistöstään löytyi mm. fentanyyliä ja viitteitä metamfetamiinin käytöstä.

Amerikassa poliisilla ei ole varaa leikkiä voimankäytössä. Poliiseja menehtyy virkatehtävissä siellä 1-2 viikossa. Asia olisi voitu hoitaa toisin. Poliisit käyttivät liian kovia otteita ja kiinniotettava menehtyi. Täysin tuomittava teko.

Kaikki kuitenkin tietävät, mikä on amerikkalaisen rikollisuuden koko kuva ja miten se jakautuu eri taustojen kesken. Asiaa vastustavat protestit ovat yltyneet mellakoiksi, eikä suuri osa näihin osallistujista edes tiedä miksi riehutaan.

Keskiviikkona Helsingin Senaatintorille kokoontui 3 000 ihmistä huutamaan iskulauseitaan rasisimia vastaan jenkkiläisen mallin mukaan. Koronan kokoontumisrajoituksista ei ollut tietoakaan, kun kotimainen paremmisto kertoi meillekin, että Black Lives Matter.

Poliisit olivat mukana auliisti poseeraamassa halukkaiden kanssa kyltit kädessä ja virkapuvussa. Miten se poliittisen kannan ottaminen väkivaltakoneistoa edustavan virkamiehen kanssa menikään?

Olen mielenosoittajien kanssa samaa mieltä, että ihmishengellä on merkitys. All Lives Matter tai olemme tilanteessa, jossa vain valittu ryhmä on tärkeä ja tällöin No Lives Matter.

Oman mausteensa soppaan toi viikon kolmas iso uutinen. Puolueeni kansanedustaja, joka ei ansaitse edes nimeään mainittavan, kuvitti twiittinsä törkeästi ja mauttomasti. Inhottavaa touhua ja minun puolestani tuollaiset voisivat etsiä itselleen jonkun toisen viiteryhmän, kuten pari kautta sitten vastaavanlainen tapaus tekikin.

Eduskuntaryhmä toimi tälläkin kertaa ja edustaja poistettiin pilaamasta toimintaamme – aika näyttää onko paluuta. Seuraavat vaalit osoittavat, miten äänestäjät edustajaansa suhtautuvat.

Itse sainkin loppuviikon selvitellä tätä täysin minuun ja valtaosaan meitä liittymätöntä sotkua. Tulkoon kerrottua, että vastaan vain omista puheistani ja teoistani. En hyväksy, että minut jonkun puolueeni edustajan takia niputetaan johonkin määritelmään, mihin en kuulu.

Puolueen johdon ja muut viralliset kannanotot ovat toki sellaisia, joista minua saa ja pitääkin haastaa. Tarvittaessa olen ollut näissäkin eri linjoilla, nykyjohdon aikana kylläkin vähemmän. Sellaisia me perussuomalaiset olemme, meillä on vapaus sanoa, mutta vastuu sanoistaan ja teoistaan tulee myös kantaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic