Mielipiteet

Vaa’an numerot eivät määritä ihmistä

Vaaka ei ole ihmisarvon mittari. Kuva: Ville Mäkilä
Vaaka ei ole ihmisarvon mittari. Kuva: Ville Mäkilä

Laihuuden ihannointi on mennyt sosiaalisen median mukana liian pitkälle. Kaikkien pitäisi näyttää samalta tai muuten ei suosiota tule. Teinit odottavat näyttävänsä Kylie Jenneriltä ilman leikkauksia ja pettyvät, kun odotukset eivät täyty.

Syömishäiriöihin sairastuu joka vuosi enemmän ihmisiä, ja silti asialle ei tehdä mitään. Plastiikkakirurgia on myös osasyy. Rahaa käytetään suunnattomia määriä, ja samalla lapsia opetetaan vihaamaan kehoansa. Mielestäni ihmisen kuuluisi saada olla sellainen, kuin hän haluaa olla.

Laihuutta ihannoidaan, mutta jos on laiha, ei tietenkään ole takamusta tai rintoja, mikä nähdään vääryytenä. Ihmiskunnan täydellinen nainen on pelkkää muovia ja silikonia.

Minkälaista sinusta olisi vihata kehoasi niin paljon, ettet pysty katsomaan itseäsi peiliin? Omaa kehoa muokkaillaan vain muiden mieleksi. Itse olen kamppaillut kehonkuvan kanssa koko elämäni ja tunnen liian monta nuorta, joka kokee saman.

Miksei kaikkien vain voida antaa olla sellaisia, kuin he haluavat. Sisäinen kauneus on tärkeintä ja vaa’an numero ei siihen vaikuta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic