Mielipiteet

Vaakuna keskellä liittymää

Meillä äitinsä kanssa vierailulla ollut tarkkasilmäinen nuorimies oli huomannut, että Forssan Lehdessä (12.10) julkaistussa kiertoliittymäkuvassa keskellä oleva kuvio muistuttaa ylhäältä katsottuna aika paljon Forssan vaakunaa. Ehdotin 19.9.2018 julkaistussa mielipidekirjoituksessani, että ympyrän keskelle ei laitettaisi patsaita, eikä mitään muutakaan mikä estäisi näkymää liittymän ylitse. Kirjoituksista päätellen moni muukin on sitä mieltä, että hyvä näkyvyys korokkeen yli on tärkeä. Toivon, että talvellakaan ei siihen kerättäisi korkeaa lumikasaa estämään näkyvyyttä.

Mielestäni (ja vieraidemme mielestä) tuo taivaasta otetussa kuvassa näkyvä Forssan vaakuna on hyvä ja se saisi näkyä myös kesällä, jolloin sitä voisi värillisillä istutuksilla vielä korostaa.

Koska liikenneympyrä-sanassa on yhtä monta kirjainta kun kiertoliittymä-sanassa, voisiko kirjoituksissa käyttää jälkimmäistä ilmaisua?

Mielestäni oikeaan suuntaan ollaan menossa, jos ihmisiä hermostuttavia liikennevaloja voitaisiin vähentää. Paikkakunnan väen vähenemisen myötä myös autoilu Forssassa vähenee, siksi moni uskoo, että myös vähemmillä liikennevaloilla pärjätään. Ehkä liikennevaloja vähentämällä säästyisi euroja kaupungin kassaan?

Erkki Kaakinen

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic