Mielipiteet

Vaaleista vaaleihin

EU-vaalit ovat alkamassa toden teolla. Ennakkoäänestämään pääsee keskiviikkona 15.5. ja varsinainen vaalipäivä on 26.5. sunnuntaina. Ne ovat tärkeät vaalit, joiden tuloksena meillä on äänestäjien tahdon mukainen parlamentti, joka vaikuttaa elämään koko Euroopassa ja merkittävästi myös meillä Suomessa.

Jokaisella äänioikeutetulla on nyt tilaisuus päättää, millaisessa maailmassa haluaa elää. Haluaako hyvää elämää kaikille vai vain itsekkäästi itselleen?

Eduskuntavaaleista on aikaa kuukausi, Suomen uutta hallitusta ja sen ohjelmaa kasataan. Vaalien jälkipyykki on ollut runsasta, mutta Vihreiden jälkipyykki tuoksuu raikkaan keväiseltä, uuden alulta. Olimmehan vaalien suurimmat voittajat – niin valtakunnallisesti kuin täällä Hämeessäkin. Maanlaajuisesti kannatuksemme kasvoi 3% ja Hämeessä vielä enemmän. Vihreiden eduskuntaryhmä kasvoi kolmanneksen ja saimme Hämeeseen kahdeksan vuoden tauon jälkeen oman kansanedustajan. Ja sekös tuntuu hyvältä!

 

Ennätyksiä rikottiin myös Lounais-Hämeessä. Ehdokkaamme Maija Kranni keräsi 1744 ääntä eri puolilta Hämettä. Se on suurin äänimäärä, jonka lounaishämäläinen vihreä ehdokas on koskaan kerännyt. Maija teki kampanjaa pienellä budjetilla, mutta suurella sydämellä ja sen vaikutukset näkyvät kauas.

Maija oli koko Hämeessä alle 30-vuotiaista ehdokkaista selkeä ykkönen, Vihreiden listan neljäs ja monet kokeneet poliitikot jäivät äänimäärissä kauas Maijan taakse. Tämä kertoo luottamuksesta, jota Maija kanssaihmisissä herättää. Maija keräsi upeat äänisaaliit isoimmista kaupungeista, mutta myös maaseudun kylistä. Lounais-Hämeen kunnissa yhteensä 460 ihmistä antoi äänensä juuri meidän Maijalle, nuorelle kestävän kehityksen asiantuntijalle, luonnon ja tasa-arvon puolustajalle.

Nyt on aika esittää kiitokset: kiitos Maija hienosta tuloksesta eduskuntavaaleissa. Yli 1700 ääntä kaikkialta Hämeestä – olet hyvän tulevaisuuden Vihreä tekijä!

Toivokaamme, että EU-vaaleissa päättäjiksi valitaan niitä suomalaisia ehdokkaita, joilla on yhtä hyvät arvot ja luja tahto kuin Maijalla, sen paremman ja kaikilla tavoin terveemmän maailman rakentamiseksi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic