Mielipiteet

Vaalien tulospalvelun kummajaisia

Vaalit eduskuntapaikkojen jakamiseen menivät, ja nyt muodostetaan hallitusta. Tiedotusvälineet ovat kovasti mukana auttamassa siinä. Kysynpä kuitenkin, miksi tiedotusvälineet eivät ole halunneet ilmaista todellisia eduskunnan paikkalukujen muutoksia. Paikkajakohan ei vastaa prosentuaalisesti saatuja äänimääriä.

Nythän on niin, että 2019 alkuvuoden eduskunta ei ole sama, mitä 2015 vaaleissa valittiin. Siellä on tapahtunut jakaantumisia ja loikkauksia. Siksi olisi vaalien tulospalvelussa ollut syytä kertoa myös ne todelliset muutokset vallitsevaan tilanteeseen! Otetaanpa ne sitten tässä esille lyhyesti, toimitus voi sitten tehdä tarkemman analyysin.

Perussuomalaisilla oli 17 paikkaa ja päätyivät 39:ään, siis lisäystä 22 paikkaa. Tulospalvelussa plus 1 paikka? SDP:llä oli 35 paikkaa ja saivat 40 eli plus 5 paikkaa. Tp:ssa plus 6? Vihreillä oli 15 paikkaa ja saivat 20 eli plus 5 paikkaa. Tp:ssä plus 5. Vasemmistolla oli 12 ja saivat 16 paikkaa eli plus 4 paikkaa. Tp:ssä plus 4. Kokoomuksella oli 38 paikkaa ja saivat 38 eli plusmiinus 0 paikkaa. Tp:ssä plus 1? KD:llä oli 5 paikkaa ja saivat 5 eli plusmiinus 0 paikkaa. Tp:ssä 0. RKP:llä oli 10 ja saivat 9 paikkaa eli miinus 1 paikka. Tp:ssä 0?

Muut-ryhmällä oli 3 ja saivat 2 paikkaa eli Harkimo ja Ahvenanmaa, Väyrynen tippui. Vähennys siis 1 paikka. Tp:ssä plus 1? Tarkoittanee Harkimoa? Sinisillä paikkoja oli 17 ja saivat puhtaan nollan 0 paikkaa. Vähennys siis 17 paikkaa. Tp:ssä maaginen luku nolla, miksi???

Ja lopuksi Keskusta, paikkoja oli 48 ja saivat 31, vähennys siis miinusta 17 paikkaa. Tp:ssä miinus 18, joku loikkari huomioimatta eli Väyrynen. Miksi tätä jakauman muutosta ei ole näkynyt missään?

Uusimmat

Fingerpori

comic