Mielipiteet

Vaalilupaukset

Puolueet jakavat rahaa vanhuksille ja opiskeluun ja lähes kaikki ovat heikentämässä ostovoimaa ja taloutta poppakonsteilla, joilla ilmasto lakkaisi muuttumasta. Yhtenäistä on, että lupaukset on sidottu työllisyyden nousuun 75% tasolle.

Hiilitulli olisi ilmastoratkaisu, mutta Suomi ei EU-maana yksin voi hiilellä tuotetuille hyödykkeille tuontitullia asettaa. Lisäksi kolmansista maista kun tuodaan EU alueelle, tullit tilitetään EU:lle.

Vaikka EU saisi rahaa päästötulleilla, niin se ei taida paikata 12 miljardin vajetta, jonka Brexit jättänee. EU:ssa on 40000 ihmistä keksimässä sääntöjä ja se maksaa veroeuroja.

Hallituskaudella EKP pumppasi tyhjästä elvytysrahaa 2,6 biljoonaa. Sillä rakentaisi 1300000 monitoimikoulua, jota Forssaan suunnitellaan. Suomen osuus elvytysrahasta on 27 miljardia ja Suomeen muodostui 140000 työpaikkaa. Työpaikkojen hinta oli 192857e kappale. Se on paljon 3h viikossa työstä, mutta työllisyysprosentin se toki on nostanut 72:een. EKP:n elvytys vakautti euroa ja päästiin lähelle 2% inflaatiotavoitetta, mutta euron ongelmia ei korjattu.

On yhä selvempää, että euro ei toimi. Yhteisvaluutta ja sen toimivuus on taloutemme yksi tärkeimmistä asioista ja siitä ei ole puhuttu sanaakaan näissä vaaleissa? Miksi? Kun valuutta ei jousta, niin sairaanhoitajan palkka joustaa, siitä on kikyssä kysymys.

Me tarvitsemme sitä lähiopetusta ja vanhustenhoitoa takaisin ja lisää riippumatta siitä, mikä se työllisyys-% on ja 75% sidotut vaalilupaukset on yhtä tyhjän kanssa.

Meidän elämään suuresti vaikuttaa EU:n ja euron tulevaisuus. Haluttiin siitä puhua tai ei. Vapaampi yhteistyö olisi mielestäni kustannustehokkaampaa kuin EU pakotusliitto.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic