Mielipiteet

Vaalilupaukset ja velkaantuminen – Vähävaraiset vanhukset ovat päässeet unohtumaan

Äänestettyä tuli parempia aikoja odottaen. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Äänestettyä tuli parempia aikoja odottaen. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Ei voi välttyä vaalilupauksien samankaltaisuudelta, saa jopa vaikutelman, että voimme hypätä hyvinvointiin ja unohtaa pahoinvoivan vähäosaiset keskuudessamme.

Kyllä se vain niin menee, että nousuhumalasta ei suoraan voi raitistua. Voidaankin sanoa, että ihminen, joka on menettänyt alkoholinkäytön hallintakykynsä, on menettänyt koko elämänsä hallintakyvyn. Hallitus riitelee ja hallintakyky kärsii ehkäpä liikaakin. Maakuntaveroa maalaillaan tulevaksi pikaisella aikataululla. Äkkiselti tulee mieleen ansiotulot, joista veroa voidaan kantaa, miten siinä käy palveluiden tuottaminen näissä kunnissa, joiden asukasluku on 10 000 –15 000.

Valtion velka kasvaa enenevissä määrin, tosin siitäkin voidaan lahjoittaa ulkomaille 1500 miljoonaa euroa, se varmaankin menee tarpeeseen…

Mutta kun meillä koti-Suomessa on myös vähävaraisia vanhuksia, joilla ei ole varaa aina päivittäisiin lääkkeisiin puhumattakaan hyvinvointipalveluiden käytöstä, hieronnat ym. Pieni eläke mahdollistaa kotona asumisen juuri ja juuri, kun muistaa ostaa Eloveenaa pahan päivän varalle,joita nyt sattuu tulemaan viikoittain harva se päivä.

Äänestettyä tuli parempia aikoja toivottaen, kyllä se siitä, sanoi Koiviston ”Manukin”.

Uusimmat

Fingerpori

comic