Mielipiteet

Vaalit tulossa?

Viime aikojen maahanmuuttajien tekemät rikokset muun muassa Oulussa ja Arabianrannassa ovat olleet siinä määrin vakavia, ettei mediakaan ole niitä voinut jättää huomiotta. Tämä on saanut poliitikot puhumaan turvapaikanhakijoiden tai jo oleskeluluvan saaneiden rikoksiin syyllistyneiden karkottamisten helpottamisesta.

Viimeksi lauantain (5.1.) Ykkösaamussa eduskunnan puhemiehen Paula Risikon suulla kuultiin puhetta, mitä olisi todennäköisesti pidetty arvopohjan vastaisena vielä kesällä 2017, kun hallituspohjaa tästä syystä muokattiin. Hallituksesta Orpo jyrisi jo joulukuun alkupuolella, miten turvapaikanhakija, joka syyllistyy Oulun kaltaisiin rikoksiin, ei turvaa ansaitse. Sipilä nyt sentään pitää pintansa ja linjansa, eikä huolehdi kuin vihaisesta puheesta.

Vuoden alusta voimaan tuli laki, joka nopeuttaa ja helpottaa rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten oleskeluluvan hakijoiden tai saaneiden karkotuksia. Tätä pidetään hallituksen toimesta jonkinlaisena ryhtiliikkeenä ja toimeen tarttumisena. Ikävä kyllä lain vaikutus tulee olemaan lähes olematon perusongelmien ollessa jo siinä, miten maahan yhäkin voi tulla ja vapaana liikkua millä tahansa taustalla olevat tulijat. Liian vähän, liian myöhään.

Oikeasti konkreettisia toimia olisi ollut tehtävissä toteuttamalla hallitusohjelmaan sisältyvä turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma. Tähän ohjelmaan ovat vedonneet vuoroin oppositio pitäen sitä liian tiukkana ja toisaalta nykyinen hallitus saadessaan kritiikkiä maahanmuuttopolitiikan lepsuudesta. Viimeksi eduskunnan budjettikäsittelyssä vain perussuomalaiset äänestivät ohjelmaan sisältyvien toimenpiteiden toteutuksen puolesta. Hallituskin siis äänesti itseään vastaan, vaikka toki on aiemmilla toimillaan tehnyt selväksi että koko ohjelma oli mukana vain Soinin perussuomalaisia äänestäneiden hämäämiseksi.

Mistä siis on kysymys, kun nyt tulee kriittisiä kannanottoja maahanmuuttoon ja rikollisten tulijoiden karkottamisiin? Ei mistään muusta kuin siitä, että kansalaista ja äänestäjää, joka oikeasti on huolissaan huonon maahanmuuttopolitiikan vaikutuksista, yritetään hämätä vaalien lähestyessä. Näitä puheita tulemme kuulemaan vielä kiihtyvällä tahdilla vaalien lähestyessä lähes jokaisen puolueen toimesta median antaessa niille näkyvästi tilaa. Tämä ei tule menemään läpi tälläkään kertaa: kyllä ihmiset tietävät ketkä ovat pitäneet mielipiteensä ja ketkä tulevat vain keräämään ääniä vaihtaen vaalien jälkeen linjansa takaisin normaaliin hyysäämiseen ja hyssyttelyyn.

Pia KuparinenPerussuomalaiset

Uusimmat

Fingerpori

comic