Mielipiteet

Vaaliteemako?

Forssan Lehti käsitteli pääkirjoituksessaan ( 28.8.) Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vierailua maassamme puheenaiheenaan turvallisuus- ja puolustuspolitiikka. ”Tämä tarkoittanee virallisesti EU-jäsenmaiden yhteisestä tahdosta osallistua yhteistyön syventämiseen” ( lähde: FL ).

Kuten tunnetuksi lienee itse kullekin tullut on maamme presidentti Sauli Niinistö liputtanut julkisesti EU:n yhteisen puolustuksen puolesta jättäen nk Nato-option vähemmälle huomiolle kun ex pääministeri Alexander Stubbin (kok.) on Nato-kantoineen siirretty Euroopan investointipankkiin nk ”toisiin sopivampiin tehtäviin.”

Presidentti Macronin pääsyy vierailuunsa maassamme lienee kuitenkin ranskalaisten hävittäjien lobbaus maamme päättäjille ”Eurooppalaisen sotanyrkin” perustamisen sijaan konehankintojemme ollessa nyt tarjouskierrosvaiheessa jotka on lähetetty niin Ranskan kuin muutaman muunkin maan konevalmistajille.

Ruotsalaiset ovat myös mukana tarjouskilpailussa Viggenillään mikä saattaa kuin saattaakin olla niin sisä- kuin ulkopoliittisesti perusteltu hankinta etenkin kun maahanmuuttovastainen Ruotsidemokraatit eivät kannata Nato-jäsenyyttä nousten nähtävästi Ruotsin syyskuun valtiopäivävaaleissa ennenäkemättömään voittoon omalla jytkyllään?

Ruotsidemokraattien menestyminen vaaleissa vaikuttaa sekä suoraan että välillisesti Suomen eduskuntavaaleihinkin pedaten mahdollista merkittävää vaalivoittoa Halla-ahon johtamalla PerusSuomalaiset puolueelle joka myöskin liputtaa maahanmuuttokriittisyyttään saattaen nousta jopa hallitukseen seuraavien eduskuntavaaliemme jälkeen?

Hallitusvastuussa oleva Suomen Keskusta rp menettää kannatustaan Sote-keitoksensa myötä päivä päivältä yhä enemmän ja enemmän eikä liene istumassa maamme tulevien vaalien jälkeen enempää muodostettavassa hallituksessa kuin muissakaan merkittävissä poliittisissa tehtävissä mukaan lukien hävittäjäkonehankinnat?

Raimo Rönkkö

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic