Mielipiteet

Vaalivanhukset

Vaalit ovat tulossa ja vanhukset propagandan ytimessä. Tieto vanhusten hoidon heikosta tasosta ei tullut puskista. Nyt puhutaan miljardiluokan menoerästä, ja siksi on kai täysin selvää, että yksikään hallitus ei sellaista korjausliikettä kykene tekemään ilman parlamentaarista valmistelua ja sopimusta.

Ihmettelen suuresti, että kun kansanedustaja, lääkäri Tiina Tuomela (kd.) viime vuoden kevättalvella pani alulle kansalaisaloitteen vanhusasiavaltuutetun viran perustamisesta Suomeen, niin aloite sai vain vajaat 42 000 allekirjoitusta. Forssassakin keräsimme KD:n porukalla lähes tuhatkunta nimeä niin Helamarkkinoilla kuin Heinämessuillakin + seurakunnissakin, mutta ällistyttävän moni toreilla tavatuista ei katsonut tarpeelliseksi kirjoittaa nimeään kansalaisaloitteeseen. Toki monet kirjoittivat nimensä suoraan netissä.

Ymmärrän hyvin, että asian läpimeno ei vielä olisi koko asiaa ratkaissut, mutta olisi eduskuntaan tullessaan lisännyt huomiota asiaan ja aikaansaanut pakollista keskustelua aiheesta. Silloin olisi ollut jo aika tehdä oikeat ratkaisut ja saada kenties tarvittavia muutoksia alulle, sillä niin paljon oli valvovilla viranomaisilla jo silloin tietoa epäkohdista. Joka tapauksessa vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen olisi ollut selkeä signaali yhteiskunnalta vanhusväestön tilanteen huomioimisesta ja halusta korjata epäkohdat. No, hyvä, että se tapahtuu edes nyt!

Pekka Murtolahtipastori, kaupunginvaltuutettu, KD(ei ehdolla vaaleissa)

Uusimmat

Fingerpori

comic