Mielipiteet

Vähän koulusta ja demokratiasta – Nyt on huolehdittava siitä, että virhettä ei korjata uusilla päätöksillä, jotka koskettavat ainakin yhden alueen kuntalaisia tulevaisuudessa

Monikylä on ollut kirjoittajan mielestä virhehanke monessakin mielessä. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Monikylä on ollut kirjoittajan mielestä virhehanke monessakin mielessä. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Olen ottanut alusta lähtien kantaa ”Monikylän” rakentamiseen niillä tiedoitta, jotka olen saanut Forssan Lehden palstoilta. Omaa kokemusta koulumaailmasta on muutamia vuosikymmeniä. Lisänä on lähipiirissä henkilöitä, joilla on kokemusta esikoulusta yliopistoon asti. Lehtikeskustelu on ollut aika erikoista mutta niin tuttua. Eräiden virka- ja luottamushenkilöiden mielestä on kolme ajankohtaa, jolloin heidän tekemisistään kuntalainen ei saa esittää arviointia; silloin kun asiaa suunnitellaan, silloin kun siitä päätetään ja toteutuksen jälkeen.

Kiitoksia Minna Lintoselle selventävästä mielipiteestä (FL 8.5.), josta voisin allekirjoittaa jokaisen sanan!

”Monikylä” oli alusta lähtien mielestäni virhehanke monessakin mielessä. Päätös tehtiin demokraattisesti yksinkertaisella enemmistöllä 22–21. Sitä ei voi muuksi muuttaa! Nyt on huolehdittava siitä, että taloudellisten vahinkojen jälkeen ei virhettä korjata uusilla päätöksillä, jotka koskettavat henkilökohtaisesti ainakin yhden alueen kuntalaisia tulevaisuudessa. Lakkautettua lähikoulua tuskin koskaan tulisi tilalle.

Forssan maine lapsiystävällisenä kaupunkina saisi kilpeensä ehkä sellaisen kolhun, jota tuskin korjaisi paljon jo mainostettu ”Monikylä”, jonka houkuttelemana tänne muuttaisi lapsiperheitä muualta. Mainostettu ratkaisu aiheuttaisi esim. sen, että ainakin pienimmät olisi kuljetettava kouluun! Se tapahtuisi vanhempien toimesta ja kustannuksella aamuin illoin, koska kaupungilla tuskin on siihen varaa. Se vaikuttaisi perheiden jokapäiväiseen elämään todella paljon!

Ensi vuoden talousarvio on edessä – ehkä jo alkanutkin. Nyt on tehtävä päätös koulun kohtalosta, tai tulee tavanomainen kiire, jolloin ainakin ennen perusteltiin sitä, että oli pakko tai sitten…

Metrimitalla tai epävarmoilla säästöillä ei pitäisi vaikuttaa kuntalaisten tuleviin kohtaloihin ratkaisevasti.

Kunnallisessa, päätöksenteossa ei saa olla ajattelua, että joku päättäjä häviää ja käyttäytyy sen mukaisesti eikä voi niellä tappiotaan. Kuntalainen häviää tai voittaa!

Erkki Kaakinen antoi ohjeita (FL 8.5.) tuleville luottamushenkilöille siitä, miten demokratiaa toteutetaan ja tulee käyttäytyä: ” Valtuustoryhmässä ei pidä sooloilla!” Jos Forssan valtuustossa olisi 22.9.2020 olisi äänestetty ryhmäpäätöksillä, olisi asia palautettu uudelleen valmisteluun äänin 28–15, eikä mainostettua kunnon ”musiikkisalia” olisi saatu. Sitä ei muuten saada nytkään! Lisäksi olisi voinut käydä niin, että koko hanke olisi vielä jäänyt toteutumatta!

Luotan edelleen siihen, että Talsoilan koulua ei lakkauteta vuonna 2022!

Lisää tekstiä tarvittaessa!

Uusimmat

Fingerpori

comic