Mielipiteet

Valituilla oltava avaimet yhteistyöhön – Enää ei ole aika hakea uudistuksesta vikoja tai luoda uhkakuvia, vaan pitää keskittyä uuden järjestelmän rakentamiseen ja tehdä siitä mahdollisimman hyvä ja toimiva

Ensimmäisten aluevaalien vaalipäivä on sunnuntaina 23.1. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ensimmäisten aluevaalien vaalipäivä on sunnuntaina 23.1. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomessa ollaan rakentamassa järjestelmää, joka viitoittaa sote-palvelut pitkälle tulevaisuuteen. Tämän uudistuksen myötä rakentuu järjestelmä, joka tulee tarjoamaan sote-palveluitaan kuntalaisille yhden ja saman organisaation alaisuudessa, kun taas aikaisemmin niitä hallinnoi useampi organisaatio. Tämä antaa mahdollisuuden rakentaa toimiva yksikanavainen asiakasketju, jota tukee yhtenäinen tietojärjestelmä. Aina sosiaalitoimesta perusterveydenhoitoon ja siitä erikoissairaanhoitoon asti. Samoin tähän ketjuun kiinteästi liittyy myös palo- ja pelastustoimi.

Varmaan meidän kaikkien päämääränä on rakentaa mahdollisimman hyvä, toimiva ja kattava toimintamalli. Siihen tarvitaan kaikkia koskevaa rakentavaa yhteistyötä. ”Siltojen polttajilla ja pikkupolitikoinnilla ei nyt ole sijaa tässä uudistuksessa”.

Nyt kun päätökset uudistuksesta on tehty, ei ole enää aika hakea vikoja tai luoda uhkakuvia, vaan keskittyä uuden järjestelmän rakentamiseen ja tehdä siitä mahdollisimman hyvä ja toimiva. Toivottavasti valtuustoon tulee valituksi yhteistyökykyisiä ja -haluisia valtuutettuja, joilla on laajaa näkemystä rakennettavan alueemme tulevasta palveluverkosta.

Joka tapauksessa tämä uudistus, jonka tärkeyttä ei pidä vähätellä, on siis se, joka meitä palvelee pitkälti tulevaisuuteen, siis rakentakaamme siitä mahdollisimman hyvä ja toimiva. Muistakaa käydä äänestämässä, sillä nyt on sen aika.

Terveydeksi!

Uusimmat

Fingerpori

comic