Mielipiteet

Valtionkin leikattava päästöjä

Helsingin Energia, Helen, kehuu, kuinka he ovat edelläkävijöitä uusiutuvan energian käytössä ja siksi he myös toimittavat Energian valtion omistamiin Senaatti- kiinteistöihin Helsingissä. Tuntuu aika oudolta tuo väite uusiutuvasta energiasta, koska tiedossa on, että Helsinki tuottaa valtaosan energiastaan ja sähköstään uusiutumattomalla kivihiilellä.

Lähempi tarkastelu Helenin ja Senaattikiinteistöjen sivuilla osoittaa, että Helen laskee mm. kiinteistöistä ja jätevedestä talteen otetun energian uusiutuvaksi energiaksi. Fossiilinen energia ”pestään” uusiutuvaksi energiaksi aivan kuin osa ulkomaalaisista elintarvikkeistakin pestään kotimaisiksi merkkikikkailulla ja valmistuttaja-ilmaisulla.

Hallituksen olisi nyt ryhdyttävä tekemään niin kuin he itse vaativat muita tekemään. Kivihiilestä on määrä päästä eroon vuoteen 2025 mennessä. Valtion pitäisi edellyttää aidosti uusiutuvaa energiaa kiinteistöihinsä heti. Ei pitäisi pelätä Vapaavuoren ja vihreitten reaktioita niin kuin on tehty sote-uudistuksessa. Oli myös hölmö päätös jakaa tukea kivihiilestä vasta vuoteen 2025 mennessä luopuville voimalaitoksille. Edelläkävijät ovat siirtyneet uusiutuvaan energiaan jo aiemmin vieläpä ihan omilla kustannuksillaan.

Nuoren parin tehdessä uutta elämää ja onnistuttuaan siinä tehtävässään sen uuden syntyvän energian nimi on uusiutuva energia, jota hallituksemmekin kovasti painottaa. Jos epäonnistutaan tehtävässä, niin sitä syntymätöntä energiaa sanotaan uusiutumattomaksi, kuten kivihiilen jätekin on vain tuhkaa muun tuhkan joukossa!

Matti Hirvonen


Uusimmat

Fingerpori

comic