Mielipiteet

Vappupuhe

Perinteinen työläisten palkallinen vapaapäivä vappu, jota sittemmin myös ylioppilaat ja teekkaritkin ovat alkaneet ”juhlistaa” sotkemalla jätöksillään ja tuhansilla pulloillaan Helsingin Kaivopuistossa sijaitsevan Ullanlinnanmäen julkisen kaatopaikan näköiseksi suoranaiseksi sikailemisen sikolätiksi, ei edustane vapunvieton perinteistä sanomaa työväestön maailmanlaajuisena juhlana?

Vappupuhujat lupaavat kansalle ”taistojen tiellään” asettua hoitamaan Suomen asioita Brysselistä käsin asettumalla ehdolle myös EU-vaaleissa, vaikka kansa on juuri valinnut heidät edustamaan yksiselitteisesti Suomen kansaa Suomessa kansanvallan omalla alttarillamme Arkadianmäellä eikä missään muualla.

Moraalisesti on vähintäänkin kyseenalaista haalimalla itselleen ”vihreämpää oksaa” EU-parlamentista kansallisen parlamenttimme sijaan, jonne on juuri tullut vaaleissamme valituksi. Valitsijoidensa pettämisen epäileminen ei poistune yhtikäs minnekään vaan vahvistunee valitsijakuntansa aliarvioimisena oman edun tavoitteluineen.

Vappupuheissa käsiteltäneen myös kansakuntamme veristä historiaa, jolloin punalippujen kantajia teloitettiin ja näännytettiin nälkään surullisen kuuluisilla vankileireillä sairauksista puhumattakaan räikeimpänä esimerkkinä Tammisaaren traagiset tapahtumat joukkohautoineen.

Vappukulkueet punalippuairueineen ovat vuosi vuodelta hiipuneet pienemmiksi ja pienemmiksi myös Forsassa, joka on perinteisesti ollut edelläkävijäkaupunki suurien vappukulkueiden merkittävänä järjestäjänä ja maamme kansanvallan symbolisena kehtona.

Vakaumuksensa puolesta murhattujen ja nälkään näännytettyjen muistoa ei sovi yhdenkään Suomen kansalaisen unohtaa, sillä tämä kansakuntamme verinen historia koskettaa lähes kaikkia maamme sukuja veljes- taikka luokkasodassamme (kuka nyt miksikin sitä haluaa nimittää) piipahtamalla heidän joukkohaudoillaan heidän muistoaan kunnioittaen.

Riemukasta vappua toivottaen:

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic