Mielipiteet

Vastaan, kun kysytään

Äänestäjä (FL 23.10.) kysyi, olenko AY-liikkeen masinoimien lakkojen takana. Vastaukseni äänestäjälle on: KYLLÄ.

JHL:n kaksipäiväinen lakko on nyt ohi, mutta muita lakkoja on mahdollisesti tulossa, koska pääministeri Juha Sipilä pitää itsepäisesti kiinni irtisanomislaista, jonka jo useampi oikeusoppinut on nimennyt sekasikiöksi ja torsoksi. Irtisanomislakia vastaan on taistelemassa koko AY-liike Akavasta SAK:hon. Irtisanomislaki ei paranna työllisyyttä. Laki edistää vain työnantajan mielivaltaa ja asettaa työntekijät eriarvoiseen asemaan erikokoisissa yrityksissä.

Olen iloinen siitä, että JHL:n lakon aikana suomalaiset heräsivät huomaamaan, kuinka tärkeää työtä kuntiemme pienipalkkaiset työntekijät tekevät. Kouluruoka nousi JHL:n lakon aikana eri medioissa suureen asemaan.

Monet yrittäjät tekivät mediatemppujaan ja halusivat ruokkia lapsia päiväkodeissa ja kouluissa. Hyvä, että lapset huomattiin. Olisi hienoa, että nämä kahden päivän ajan lasten etuja ajaneet jatkaisivat hyviä tekojaan myös tämän jälkeenkin. Tärkeää oli myös se, että ilmainen kouluruoka sai huomiota ja mikä hienointa, kouluruuan tekijät saivat heille kuuluvaa arvostusta. He ovat korvaamattomia!

Toivon tästä eteenpäin, että Suomen hallitus tuntee yhtä voimakasta huolta lasten oikeuksista vuoden jokaisena päivänä, eikä pelkästään jo menneinä lakkopäivinä. Suomen hallituksen ei pidä tehdä enää yhtään lisäleikkauksia, jotka kohdistuvat lapsiin tai lapsiperheisiin. Toivon myös, että Suomen hallituksen ajamaan pattitilanteeseen AY-liikkeen kanssa löytyy lähiaikoina ratkaisu ja sovun löytyvän yhteistyössä kolmikantaisesti.

On valitettavaa, ettei äänestäjä voi äänestää minua AY-kantani vuoksi, mutta kehotankin äänestäjää harkitsemaan edelleen jonkun toisen demarin äänestämistä, jos demarileiristä löytyy ehdokas, joka ei ole lakkojen takana.

Emmi LintonenForssan valtuuston 1.vpj

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic