Mielipiteet

Vastakkainasettelua vai yhteistyötä?

Kiitos Ilkka Konoselle hienosta ja ajatuksia herättävästä kirjoituksesta (25.4.). Kaikki ei siitä tykännyt, ja se on ok. Suomessa on mielipiteenvapaus, vaikka joidenkin mielestä se on rikki. Me kirjoittajat olemme todiste siitä, että se ei ole rikki. Se on ehjä ja voi hyvin.

Myös väärinymmärtäminen on ok ja nähtävästi kuuluu tähän päivään. Mikäli itse olen oikein ymmärtänyt, niin Kononen ei väitä, että ääri-islam…tai mikä tahansa muu ”ääri”, olisi hyvä juttu. Minäkään en väitä niin. Kaikki ”ääri” on yleensä huono juttu, olipa kyse sitten politiikasta tai uskonnosta. Myös useimmat turvapaikanhakijat pakenevat nimenomaan oman maansa ääripäitä, näin olen ymmärtänyt. Tästäkin on joku eri mieltä ja se on ok.

Vastakkainasettelua en ymmärrä, siis sitä jota tälläkin palstalla viljellään. Ei muslimit Suomesta mihinkään häviä. Heitä on ollut täällä suurin piirtein aina, ja heitä tulee jatkossakin olemaan, kirjoitettiinpa heistä tällä sivulla minkälaisia negatiivisia mielipiteitä tahansa. Auttaako vastakkainasettelu ongelmiin, vai pahentaako se niitä?

Mitä hyötyä on pelotella ja asettaa rintamalinjoja? Vastakkainasettelu tuntuu olevan in. Eräs eduskuntavaaleissa hyvin menestynyt puolue perustaa politiikkansa vastakkainasettelulle. Sodissa vastakkainasetellaan aseilla ja vastakkainasettelu on myös terroristien käyttövoima. Vastakkainasettelu uhkaa demokratiaa.

Oma mielipiteeni on, että yhteistyöllä ongelmat ratkaistaan. Tästäkin joku on eri mieltä, mutta onko se ok?

Uusimmat

Fingerpori

comic