Mielipiteet

Vastalause!

Mitä me hyödymme, jos rikollisten mahdollinen ulkomaalainen tausta ja nimi paljastetaan? Entä rikoksesta epäiltyjen tausta? Onko kansallisuudella jotain merkitystä? En ymmärrä, mitä julkistamista vaativat haluavat sanoa. Me saatamme ainoastaan leimata jotkut ihmisryhmät rikollisiksi! Onko tämä oikein?

Usein vaaditaan, että erityisesti rikoksesta epäillyistä pitää paljastaa esimerkiksi ihonväri, perusteena epäillyn löytämisen helpottuminen. Uskon vakaasti, että suomalainen poliisi on niin ammattitaitoinen, että se kyllä kertoo tutkinnan kannalta olennaiset tiedot epäillystä. Meidän maallikkojen neuvoja tuskin kaivataan.

Olen vasenkätinen ja pelkään, että ominaisuuteni leimataan jossakin tilanteessa rikolliseksi ominaisuudeksi. Me vasenkätiset emme ole sen rikollisempia mielenlaadultamme kuin kukaan muukaan! Nykyään – ja toistaiseksi – meitä vasenkätisiä kohdellaan kuten valtaväestöä, vaan kukapa tietää…

Ihmisarvo ei ole mielipideasia. Ei ole asiallista, että lyhyissä joku käyttää ulkomaisia ihmisvastaisia ”lähteitä”, joita suurin osa ei pysty tarkistamaan. EI pelottelulle, vainoharhoille ja mustamaalaamiselle!

James

Uusimmat

Fingerpori

comic