Mielipiteet

Vastaukseni Arto Satoselle

Jo toistamiseen valinnanvapauslain kanssa on perustuslaillisia ongelmia. Kokoomuksen ajama valinnanvapausmalli vaatii jälleen muutoksia. Tästä syystä vaatimus kokoomusministereille perustuslakikoulutuksesta lähtee siitä tosiasiasta, että hallituksessa kokoomuksen ajama valinnanvapaus on viety niin pitkälle ettei se täyttänyt perustuslain vaatimuksia. Tästä syystä vuosi sitten perustuslakivaliokunta vaati koko lakiesityksen valmistelua uudelleen. Nämä ovat vankat perustelut sille, että koulutusta tarvitaan, jotta ei vaadita lähtökohtaisesti jo perustuslain kanssa ristiriidassa olevia asioita. Koulutus ei ole pahitteeksi kenellekään.

Kaiken kaikkiaan hallituksen erilaisissa neuvotteluissa olisi hyvä oikeuskanslerin asiantuntemusta ja osaamista hyödyntää, jotta hallitus ei valmisteluta perustuslain vastaisia uudistuksia. Kommenttini perustuslain koulutustarpeesta ovat tätä taustaa vasten perusteltuja.

Sirkka-Liisa Anttila

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/52462-kokoomuksen-arto-satonen-vastaa-sirkka-liisa-anttilan-kritiikkiin-sen-saa-jattaa-ihan


Uusimmat

Fingerpori

comic