Mielipiteet

Vastaus Haonperälle – Huolta sote-päätösvallan siirtymisestä kauemmaksi ei ole poistamassa mikään, ei yksikään kokoomuksen malleistakaan!

Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Palstatilan käytölle kuntavaalien alla varmasti olisi parempaakin tarvetta, kuin setviä asioita, joita kunnissa ei päätetä, kuten Kokoomus sote-uudistuksesta.

Haonperän kuitenkin ottaa sen verran kovia vapauksia kaltaiseni 42-vuotiaan nuoren vasemmistolaisen kirjoituksen ja kantojen tulkinnassa, että syytä lienee puutua sanojen suuhun laittamiseen.

En suinkaan väittänyt, etteikö vasemmistolaiset edustajat taistelisi terveyspalveluiden puolesta. Väite on kummallinen ottaen huomioon, kuinka monta kertaa olen palstatilaa saanut tarjoillessani kritiikkiä yrityksiin siirtää Forssan sairaalan toiminnot keskussairaalan alaiseksi, jota Haonperä itse puolestaan on voimakkaasti ajanut.

Esitin, että huoli päätösvallan siirtymisestä kauemmaksi on ollut olemassa jo pitkään ja osin se on myös konkretisoitunut. Tätä huolta ei ole poistamassa mikään, eikä sitä poista edes yksikään Kokoomuksen esittämä malli, joiden esittämisen Haonperä sopivasti sattumalta jättää tekemättä.

Esittämäänsä epämääräiseen kysymykseen voin toki vastata, että kyllä: minusta on paljon parempi, että terveyspalveluista vastaamaan valittaisi edustajat suorilla vaaleilla, joissa puoluepolitiikka näyttelisi pienempää roolia kuin ehdokkaiden asiantuntemus ja osaaminen.

Eikö Kokoomuksessakin olisi nyt aika elää niin kuin opettaa? Lakata vellomassa menneisyydessä ja katsoa rohkeasti eteenpäin? Kehittää ja innovoida? Asettua vaikka itse ehdolle jos ja kun sen aika on ja pyrkiä jatkamaan työtään demokraattisesti valittuna?

Fingerpori

comic