Mielipiteet

Vastaus Humppilan neljälle kunnanvaltuutetulle – Me olemme avoimesti, rehellisesti ja rohkeasti tuoneet vaikeitakin asioita esille

Kuva: Tapio Tuomela / FL
Kuva: Tapio Tuomela / FL

On hyvä, että uskotte asiaanne ja tuotte oman mielipiteenne julki. Minua häiritsee ainoastaan se, että kirjoittaja käyttää kollegoista eli meistä valtuutetuista aika halventavaa kieltä.

Väitätte (2.5./4.5.), että tämä on ajojahti ja selän takana vehkeilyä. Tämä ei ole ajojahti, vaan yritys asian tuomiseksi päättäjien tietoon. Valtuutetun velvollisuus ja tehtävä on tuoda asiat esille, olivat ne sitten mukavia tai epämukavia. Tapanani on sanoa asiat suoraan, se ei miellytä kaikkia, mutta se on mun luonto.

Ketään ei ole agiteerattu tähän. Asiaa on tuotu ensimmäisenä esille neljän hallituksen jäsenen suusta eli hallituksen enemmistön suusta. He ovat olleet koko ajan asian ytimessä, ei se voi olla mikään tuulesta temmattu juttu.

Miksi jouduimme tekemään tämän aloitteen? Meiltä estettiin systemaattisesti asian vieminen valtuuston tietoon. Kehityskeskustelun ja muistion käsittelyyn saamiseen meni 4 viikkoa eli 28 vrk. Tämä jos joku on mielestäni tietoista piilottelua. Aloite koeaikaisesta erottamisesta oli sen kaiken estämisen seuraus.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja ei ole johtanut hallitusta, kuten tässä tapauksessa olisi pitänyt tehdä. Jos enemmistön epäluottamus olisi avoimesti käsitelty, toimintatavat ja virheet olisi korjattu ja olisimme juhlineet vappua iloisin mielin.

Väitätte myös, että esiin tuodut epäkohdat ovat heikkoja ja mitättömiä. Jos ne on olleet mitättömiä, miksi niitä ei uskallettu avoimesti tuoda valtuutettujen tietoon? Asiaa on näkemyksemme mukaan tietoisesti viivytelty ja pitkitetty. Jopa vappupäivän valtuuston kokouskutsusta puuttui tämä liite.

Sovittu valtuuston iltakoulu oli farssi. Keskustan valtuutetut ja kunnanjohtaja eivät edes tulleet paikalle. Eli taaskaan näitä asioita ei käsitelty mitenkään.

Kunnan henkilöstöä kuormittaa tällä hetkellä eniten kunnan luottamusjohto. Hallituksen pj on ollut tehtävässään jo neljä vuotta. Minusta hän ei ole ollut tehtävänsä edellyttämällä tasolla ja hänen pitäisi vetää oma johtopäätöksensä.

Meillä on tällä hetkellä erittäin fiksu ja nuoresta iästään huolimatta pätevä ja asioihin lyhyessä ajassa erittäin hyvin perehtynyt hallintojohtaja. Voisin jopa sanoa, että hän on paremmin perillä kunnan asioista kuin moni muu pitempään kunnassa ollut. Hän ei ole ollut helpossa paikassa, hieman sääliksi on käynyt. Isot hatun nostot ja kiitokset hänelle.

Syytätte meitä aika avoimesti kiusaamisesta. Kiusaaminen on vakava rikos. Jos syytetään rikoksesta, niin sellaiseen tulee olla näyttöä. Rikokset ratkaistaan käräjäsalissa. Ymmärrän tunnekuohussa tehdyt virheet, julkinen anteeksipyyntö ei ole liikaa pyydetty.

Yhteistyön ja luottamuksen takaisin saaminen ei tule toisia nimittäen ja halveeraten. En ole ketään haukkunut enkä halveerannut. Tekemisiä olen kyllä kritisoinut.

Me olemme avoimesti, rehellisesti ja rohkeasti tuoneet vaikeitakin asioita esille, sen olemme äänestäjillemme ja kuntalaiselle velkaa. Seisomme sanomisiemme takana ryhdikkäästi.

Eilinen ei ole vielä menneisyyttä, mutta huominen saattaa olla tulevaisuutta.

Kunnioitetaan kanssaihmisiä ja erilaisia mielipiteitä. Ei erimielisyyteen kuole. Avoimuus, oikeudenmukaisuus ja eteenpäin katsominen kunniaan. Normaaliaika siintää sillä jossakin…

Humppilan kunnanvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (kok.)

Uusimmat

Fingerpori

comic